Kajgana bez jaja?! Sve je moguće…Možete koristiti svježi sir tipa «Kladovšćanka» ili tofu…Ako još stavite i malo crne soli, možete dobiti identičan miris «pravog» omleta…Uz toast ili kruh- odlično za doručak ili marendu. Servirati toplo.
Sastojci: 250 gr sira ili običnog tofua, 30 gr dimljenog sira ili dimljenog tofua, malo seitan salame ili kobasice, 1 šalica kuhanog kukuruza, 1 naribana mrkva, šaka nasjeckanih maslina, nasjeckani svježi peršin za posipanje, 2 žlice ulja ili maslaca, pola žličice asafoetide (zamjena za poriluk, luk i vlasac), 1-2 žličice soli, 1 manja zrela crvena paprika narezana na trakice, pola žličice kurkume i slatke paprike, 2 žlice kiselog vrhnja.
opcije; malo crne soli i papra (jako malo!)
Postupak: Zagrijete ulje ili maslac u velikoj tavi ili woku na umjerenoj temperaturi, dodajte asafoetidu i kurkumu te promiješajte. Dodajte naribanu mrkvu i sitno nasjeckanu papriku te malo popržite a nakon 5 min dodajte izmrvljeni sir ili tofu (dimljeni tofu i seitan kobasicu) te miješajte 2 min. Dodajte zrna kukuruza, masline, sol, slatku papriku, malo papra i crne soli. Miješajte još minut. Skinite sa vatre i dodajte ribani dimljeni sir (ukoliko niste stavili dimljeni tofu), umiješajte 2 žlice kiselog vrhnja i pospite peršinom.