Ne dozvolite da vam jesen smanji snagu. Pripremite sebi napitak koji će vam vratiti energiju! Ovih dana kada se vrijeme mijenja, pravi je trenutak da sebi napravite vruću jabukovaču. Kada je jednom napravite i probate, nećete se moći zaustaviti – postat će vaš napitak broj jedan!
Vruća jabukovača
Fitokemikalije čine jabuku pravom hranom za mozak, njegujući neurone i povećavajući njihovu aktivnost.
Jabuke s crvenom kožom sadrže pigment – antocijanine, koji su djelomično odgovorni za boju i imaju svojstvo koje djeluje protiv pretilosti, a također doprinose mršavljenju, ubrzavajući probavu.
Potrebni sastojci:
- 3 šalice soka od jabuke
- 4 štapića cimeta
- 2 do 3 kriške naranče
- 6 do 8 klinčića
- pola žlice mljevenog kardamoma
- četvrtina žličice muškatnog oraščića
Priprema:
Kada jabuke iscijedite i dobijete sok, stavite ga u lonac pa prokuhajte. Dodajte štapiće cimeta, klinčiće, naranče, muškatni oraščić i kardamom.
Pustite da sve vrije pola sata, a zatim procijedite čaj.
Poslužite vrelo.
Ovaj napitak je dovoljan za 4 osobe.