Designed by Freepik

Jeste li se ikada “borili” s pitanjem je li vrijeme da izađete iz veze ili ne? Jeste li imali sumnje oko toga da li će taj korak zapravo biti pogrešan i da ćete požaliti zbog toga što ste ga napravili?

Ako odlučite izaći iz veze u vrijeme kada krivite partnera zbog toga što niste sretni, velika je vjerojatnost da sa sobom “ponesete” i nezdrave obrasce koji mogu stvoriti iste probleme u novoj vezi. Prekid veze zahtijeva podrobno razmatranje i ispitivanje. Ipak, postoje i određeni znaci usljed kojih bez razmišljanja trebate izaći iz veze. Sljedeća tri su takva.

300×250 centar text-39

Zlostavljanje

Ako ste u vezi koja je fizički nasilna, prekinite je odmah! Čak iako se partner složi s vama da će potražiti pomoć, potrebno je da se udaljite dok se on zaista ne promijeni. To može biti teška, ali i više nego ispravna odluka.

Imajte na umu da ako vam partner počne prijeti fizički (ali to ne ispoljava), nemate što tražiti s njim. Prijetnje imaju potencijal da postanu fizički opasne i emotivno uvredljive.

Ako vas partner često (ili stalno) emotivno i verbalno zlostavlja, ne razmišljajte ni sekunde – prekinite takvu vezu. Verbalno zlostavljanje može poljuljati vaš nivo samopouzdanja te može imati trajne i štetne posljedice. Neophodno je da prihvatite da nemate nikakav utjecaj ili kontrolu nad zlostavljačem. Vi niste uzrok takvog ponašanja.

300×250 centar text-39

Poremećaj ličnosti

Ako vaš partner ima poremećaj ličnosti, a ne traži liječničku pomoć, vrijeme je da izađete iz takve veze. Prilično velik broj ljudi ne zna što predstavlja poremećaj ličnosti čak i kada su upoznati s određenim načinima ponašanja koji mogu ukazivati na njega.

Osobe s poremećajem ličnosti mogu se “klasificirati” i kao “osobe vrlo sklone sukobima”. One ispoljavaju uobičajene znakove ponašanja: imaju tendenciju da vas idealiziraju, a odmah nakon toga vas kritiziraju, projiciraju njihove emocije na vas, sramote vas u javnosti, iskorištavaju vas, zahtijevaju stvari od vas, lažu vas.

Istina je da se poremećaji ličnosti mogu izliječiti s mnogo “unutarnjeg” rada, ali za vas može biti prilično destruktivno čekati kako bi se netko poboljšao i kako bi se vaša veza popravila. Vi zaista ne zaslužujete čekati i gledati kako neko destimulativno utječe na vaš život izazivanjem emocionalnog uništenja.

300×250 centar text-39

Ovisnost

Ako je partner alkoholičar, ima ovisnost o drogama, o seksu, kockar je ili ima bilo koju drugu vrstu ovisnosti koja je destruktivna (kako po njega tako i po vas), trebate izaći iz takve veze, posebno ako se partner ne želi liječiti .

Vaš partner može biti u stanju nositi se i izliječi od ovisnosti, ali istovremeno neće biti u stanju da se posveti vezi. Kako bi se oslobodio ovisnosti, partner će se morati posvetiti osobnom rastu, a to može biti prilično teško ukoliko želi i da se posveti vama i vašoj vezi.

Ne, niste bezdušni ukoliko odlučite prekinuti takvu vezu. Na taj način ćete, jednostavno, pomoći partneru da se brže i lakše izliječi (naravno, ako oduči potražiti pomoć).

Autor: minimagazin.info

Imaš pitanje ili problem?
Nazovi ATMA savjetnike!


Widget not in any sidebars

Milijana

MILIJANA


DUHOVNI MEDIJ, ANĐEOSKE KARTE, NEGATIVNE EMOCIJE I BLOKADE, KARIJERA, LJUBAV, PRIVLAČENJE OBILJA

Broj telefona: 060/600-303  KOD 02
Cijena: tel 6,99 kn/min; mob 8,41 kn/min

Najmoćniji vitamin C na svijetu!

Liposomalni Vitamin C u obliku natrij askorbata

Sangreen 250 ml

Čudesna snaga oporavka, učinkovit kod najtežih bolesti!

Visoka iskoristivost i apsorpcija – 95%!

Izuzetno je siguran i djelotvoran kod pacijenata s karcinomom!

6 grama liposomalnog vitamina C ekvivalent za 50 grama intravenskog vitamina C

Način primjene:

1 žličica (1 – 3 puta dnevno) ovisno o stanju organizma, stupnju fizičke aktivnosti i bolesti (preventiva 1, jača fizička aktivnost 2, teže bolesti 3 žličice dnevno)

Sastojci vitamina C u dnevnoj dozi: 1000 mg/1250%PU

Cijena 298 kn, besplatna dostava!

Podudarni sadržaj

Prethodna objavaIstjerajte emo-vampire iz svog života jednom zauvijek: Ovih 5 su najčešći!
Slijedeća objavaOdlično štivo za ljetni odmor!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here