Veganska francuska salata – Sočna i lagana tekstura, posluživat ćete je uz sve!

10164

Francuska salata neizbježan je dio blagdanskog stola. Mi vam donosimo recept za najukusniju vegansku francusku salatu koja će oduševiti sve za stolom!

atma.hr – 52




Veganska francuska salata

Vrijeme pripreme: 45 min

Sastojci:

Ako ste u gužvi, možete kupiti zamrznuti miks sjeckanog povrća za francusku, ali ako imate volje i vremena, naravno da će biti puno ukusnije ako skuhate kockice domaćeg, svježeg povrća.

Treba vam oko 200 gr graška, 200 gr mrkve, 200 gr krumpira.

Dalje: 2 kisela krastavca, pola kisele jabuke, oko 300 – 500 ml veganske majoneze ili tofuneza, sol, papar, sok od 1 limuna, 1 žličica senfa, peršin, kriške limuna i listovi peršina za ukras.

Postupak:

Povrće nasjeckati na kockice i skuhati u slanoj vodi pazeći da se ne raskuha (da ostane čvrsto).

Nasjeckati krastavce i jabuke na kockice, usitniti peršin.

Pomiješajte prohlađeno povrće i ostale sastojke u zdjeli, poravnajte i ukrasite listovima peršina i kriškama limuna – poslužite rashlađeno.

atma.hr – 52




Domaća tofuneza

Sastojci:

300 gr bijelog tofua, sok 1 limuna, 1 žličica senfa, 1 žličica šećera, sol, papar, 1 žlica ulja.

Postupak:

Sve sastojke promiješati u blenderu. Možete dodati malo vode.