Nije za one na dijeti 🙂
Sastojci:
1,4 l vode, 18 žlica mekog brašna, 18 žlica šećera (smeđi, eritrit, kokosov, brezin, fruktoza), 3 žlice džema ili marmelade po izboru, 100 g mljevenog keksa bez mlijeka i maslaca po želji (npr McVities), 6 žlica ulja (može i kokosovo), 2 žlice kakaa, 2 žličice sode bikarbone, 120 g pudinga od čokolade (praviti s vodom ili biljnim mlijekom), 200 g čokolade za kuhanje, 250 g margarina, 100 gr šećera u prahu, 300 g šlaga u kesici + 500 ml mineralne ili obične vode (postoje verzije u kesici s poglavito biljnim masnoćama ili možete jednostavno izmiksati pola litre biljnog vrhnja)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
U 400 ml tople vode razmutite 13 žlica šećera. Dodajte 4 žlice ulja i džem pa sve pomiješajte. Dodajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i keks pa sve izmiješajte.
Uzmite pleh obložen papirom za pečenje pa ulijte trećinu smjese. Pecite koru 13 minuta pa tako ispecite 3 ili 4 kore.
Pripremite puding po uputama s kesice pa vreo sklonite s vatre i dodajte 100 g izlomljene crne čokolade i miješajte dok se ne otopi.
Preko smjese stavite foliju kako se ne bi napravila kora dok se ne ohladi. Umutite margarin sa šećerom u prahu pa ga pomiješajte s pudingom.
Umutite šlag po uputama s kesice ili izmiksajte biljno slatko vrhnje.
U pleh u kojem ste pekli kore stavite foliju pa prvu koru, kremu s pudingom pa šlag i postupak ponavljate do kraja.
Na kraju savijte foliju preko kore i ostavite da se dobro ohladi.
Kada se ohladila, okrenite tortu na pladanj kako biste je izvadili iz pleha pa opet okrenite kako biste dobili pravilan redoslijed.
Premažite vrh torte kremom, a ostatak šlagom.
Istopite 100 g čokolade s 2 žlice ulja i napravite glazuru kojom ćete preliti tortu.