Ovi nepečeni brownie kolačići izvrstan su izbor za sve one koji se žele zasladiti, a pritom paziti i na svoje zdravlje i vitku liniju. Gotovi u tren oka, osvojit će svako nepce!
Ovi nepečeni brownie kolačići, koji su gotovi u tren oka, osvojit će svako nepce.
U njihovoj pripremi možete se malo i poigrati – ako nemate med, slobodno ga zamijenite nekim drugim zdravim prirodnim zaslađivačem, poput agavina ili javorova sirupa, a umjesto bademova možete upotrijebiti i zobeno ili neko drugo brašno.
Osim što su dvostruko čokoladni pa će biti neodoljivi svim sladokuscima, zahvaljujući datuljama i lješnjacima dvostruko su zdravi jer pružaju obilje nutrijenata.
Izvrstan su izbor za vegane jer ne se sadrže jaja, a budući da u njima nema ni šećera i štetnih aditiva, u ovim kolačićima mogu uživati svi oni koji se žele zasladiti, a pritom paziti i na svoje zdravlje.
Dvostruko čokoladni vege brownie – zdrava delicija za najveće sladokusce
Sastojci za 9 kolačića:
Vlažni sastojci:
- 130 g datulja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Suhi sastojci:
- 65 g bademova brašna
- 30 g sirovog kakao praha
- 30 g mljevenih tostiranih lješnjaka
- prstohvat soli
Za čokoladnu glazuru:
- 80 g meda/agavina ili javorova sirupa
- 20 g sirovog kakao praha
- 2 žlice domaćeg maslaca od badema (ili maslaca od sjemenki suncokreta i lješnjaka ili kakao maslaca)
Sve suhe sastojke pomiješajte u blenderu pa dodajte i datulje te ekstrakt vanilije. Ljepljivo tijesto utisnite u manji kalup dimenzija otprilike 13 x 13 cm koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Pomiješajte sve sastojke za glazuru u zdjelici i otopite ih na laganoj vatri, a zatim prelijte preko brownie tijesta.
Kalup stavite u hladnjak na nekoliko sati ili u zamrzivač na pola sata.
Kada se brownie stisne, izvadite ga pa izrežite na kocke jednake veličine i poslužite. Ovaj kolač svidjet će se i djeci!