Zašto kupovati začine koji sadrže emulgatore i pojačavače ukusa, kada možete imati potpuno prirodan začin koji ste sami napravili? Donosimo vam recept za najbolji, domaći dodatak jelima. Zdrav, bez pojačivača okusa i bez konzervansa!
Potrebno:
- Oko 1 kg celera
- 1/2 kg korijena peršina
- 4-5 glavica crvenog luka
- oko 1 kg mrkve
- 3-4 korabe manje ili dvije veće
- jedan struk lista peršina i celera
- par listova korabe, ako je mlada
- 1 kg krupne soli
Priprema:
Sve izribati u multipraktiku, staviti sol, ali malo ostaviti da se na kraju stavi na vrh teglice.
Pustiti da promiješano odstoji pola sata, malo stisnuti da se ocijedi, ne previše i stavljati u teglice do vrha. Na vrh još malo posipati sol.
Kod korištenja oprezno da jelo ne bude preslano.
Možete čuvati u staklenim teglicama koje ćete dobro zatvoriti. Možete ih držati u ostavi ili u frižideru.
Vlasta Jašćur/aura.ba