Foto: pixabay.com

Odnosi sakrivaju situacije koje se nastavljaju iz života u život i tako osobe uče. Kakav god odnos bio, on je usmjeren prema smislu, jer i najbolji odnosi koji nisu usmjereni na viši cilj, osuđeni su na ego identifikaciju koja uvijek završava neurozom ili frustracijama.

atma.hr – 52
Jednodimenzionalno tumačenje karme je opasno i ona nikada nije usmjerena prema kažnjavanju sudionika, kako mnogi misle, već prema razvoju osobnosti ili osvještavanju sadržaja koji su nerazvijeni. Ako imate puno vatrenih i zračnih planeta zaljubit ćete se u ono što je suprotno i što vam više fali pa ćete partneru prigovarati upravo zbog onoga što vam je strano i što ne prihvaćate u sebi tj., što nije razvijeno unutar vas. Kroz mnoge živote ćete razvijati upravo ono što je slabo u vama i u te kvalitete ćete se zaljubljivati.

Primjerice, Darija je bila zaljubljena u Marka. Kada su se našli u težim razdobljima, ona ga je prevarila. Međutim, ako pogledamo bolje Markovu kartu, vidjet ćemo da je on to isto učinio u prošlom životu, tj. da je njihova veza nastavak prošloživotnih razmirica i zamjeranja.

Naime, zbog njih se ponovno susreću i pokušavaju riješiti probleme pogotovo posesivnost i povjerenje. Jedan i drugi su imali problem u natalnoj karti s uzemljenjem ili trajnošću, govorili su izvana da će se voljeti do kraja života, ali njihova funkcija ustrajnosti jest ono što se manifestiralo kroz napuštanja, a posljedica su prevare.

Jedan i drugi nisu vidjeli nerazvijenu funkciju u njihovim vezama i tako su padali na ispitu. Ljudi probleme u vezi tumače kako je ona izgubila snagu, da je nestalo kemije i dr. Ustvari, oni nesvjesno govore: nisam spreman za odnos, bojim se duge veze, bojim se vidjeti da ne mogu voljeti i da zavaravam sam sebe. Pošto to radi većina, malo tko prepoznaje što ustvari radi u odnosu i kako postaje rob ovih obrazaca.

Odnosi sakrivaju situacije koje se nastavljaju iz života u život i tako osobe uče, ne samo o sebi, već i spolovima u kojima se inkarniraju, nekada u ženskom drugi put u muškom tijelu. Sve dok ne spojimo muško i žensko u sebi ne možemo postići krajnje ispunjenje.

atma.hr – 52
Planete u kućama govore nam koliko smo razvili odnose ili ljubav u prošlosti, ali isto tako karma nije jednodimenzionalna, svi događaji, bili pozitivni ili negativni, usmjereni su prema razvoju osobnosti.

Primjerice, neki u vezama stvaraju negativnu karmu da bi u sljedećem birali situaciju u kojoj će ispaštati zbog negativnih događaja kako bi u ogledalu vidjeli je li ono što su smatrali ljubavlju istinito ili ne. Tako se događa transformacija seksualne energije i razvoj osobe, jer svatko od nas dolazi u ovaj život transformirati seksualnost ili Kundalini (libido). Kada razvijemo emocije i osvijestimo podsvjesnog partnera Animu i Animusa, nakon te faze povlačimo se u sebe i postajemo sposobni spojiti se s Bogom.

Kako što smo rekli, razvijamo četiri funkcije svijesti. Na muškoj strani su intelekt i intuicija, na ženskoj su strpljivost i neki parovi moraju razvijati emocionalnost. Primjerice, djevojka govori kako je emocionalna, ali da partneri pobjegnu od nje. Kada bolje pogledamo natalnu kartu, vidljivo je da je ona dominantna osoba i da je u odnosu bila više usmjerena na kontrolu veze, dok je partner bio pasivan i svoju slabu funkciju odlučnost ili vatreni aspekt nije mogao ispoljiti i projicirao je u nju.

nikola zuvela knjige

Ona mu je razvila posao gdje je osvijestio svoju aktivnu funkciju i onda ju napustio jer nije dobivao emocije. Ona je ustvari živjela u projekciji da daje ljubav, a ustvari se bavila kontrolom što je bila tema njenog prošlog života, a sada je trebala razviti aspekt davanja i ženskog principa. Kroz terapiju je uspjela shvatiti što je radila u odnosu i kako je jedno činila, a drugo radila.

Nama se takav razvoj može činiti kao karma, ali gledajući sa stupnja evolucije, ta osoba je razvila mnoge potencijale koji joj omogućuju sagledavanje smisla života. Nažalost, mi učimo jedino kroz bol, zato se i odlučujemo za činjenje negativne karme kako bi kroz takva iskustva napredovali.

Kakav god odnos bio, on je usmjeren prema smislu, jer i najbolji odnosi koji nisu usmjereni na viši cilj, osuđeni su na ego identifikaciju koja uvijek završava neurozom ili frustracijama. Jyotish nam pomaže da odnose sagledavamo višedimenzionalno, cjelovitije, ali isto tako upućuje na prevencije koje nam daju uvid i mogućnost pravilnog djelovanja.

Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut
http://vedski-jyotish.net/

Prethodna objavaKad probudi se duša
Slijedeća objavaTretmani bioenergijom u ZAGREBU
Avatar photo
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.