Biskvit
Sastojci:
200 gr brašna bez glutena
100 gr smeđeg šećera
1 žlica praška za pecivo
na vrh noža morske soli
mješavina začina: po pola žličice mljevenog morskog oraščića i klinčića, 2 žličice mljevenog cimeta i 1 žličica mljevenog đumbira
180 gr domaćeg organskog soka od jabuke
100 ml tople vode
50 gr ulja od sjemenki grožđa
Priprema:
Izmeštajte suhe sastojke u jednoj, a tekuće u drugoj posudi. Spojite ih i ostavite da odstoji desetak minuta. Pecite u dva pleha između 15 i 20 minuta (provjerite čačkalicom je li tijesto pečeno). Za četiri kore (kao na slici), udvostručite količinu.
Punjenje
Sastojci:
250 gr kokosovog mlijeka
4 žlice smeđeg šećera
11/2 žlica škroba od krumpira
150 gr vegan maslaca
20 – 30 kapi stevije
Priprema:
U maloj zdjeli, izmiješajte škrob s hladnim lijekom tako da nema grudica. Ostatak mlijeka zagrijte, dodajte šećer pa kad se potpuno otopi izmaknite s vatre i dodajte razmućeni skrob. Vratite na štednjak i kuhajte dok se masa ne zgusne. Ohladite dobro u frižidru. Umutite maslac pa polako dodajte ohlađenoj masi žlicu po žlicu. Redajte kore i premazujte punjenjem, završite punjenjem i ukrasite grančicama ružmarina i zrnima nara.
Izvor: Pureella
Prenosi: Lovesensa