Nemate ideja za današnji ručak? Sezona je paprika, isprobajte ih u kombinaciji sa slanutkom (leblebijama)!
Sastojci:
2 velike crvene paprike, prepolovljene i očišćene
400 gr slanutka, skuhanog i ocijeđenog
12 kom cherry rajčica, prepolovljenih
2 češnja bijelog luka, isjeckanog
1/4 čajne žlicekašike dimljene paprike
timijan, nekoliko grančica
4 listića kadulje
prstohvat peršina
sol
maslinovo ulje
Priprema:
Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva. Namastiti tepsiju maslinovim uljem, kao i paprike. Staviti na ulje prvo timijan, pa preko njega poslagati paprike tako da je izrezana strana okrenuta prema gore. Pomiješati slanutak, rajčicu, sol i bijeli luk, te napuniti paprike. Ostatak smjese staviti između paprika. Posuti sve s isjeckanim listićima kadulje i na kraju pomiješati dimljenu papriku i 3 žlice maslinovog ulja te posuti preko i oko paprika.
Peći u zagrijanoj pećnici 40-50 minuta.
Posuti isjeckanim peršinom i poslužiti, a odlična je kombinacija s kruhom i maslinama, uz rižoto ili kvinoju kao prilog.
vegetarijanska-kuhinja.blogspot.com
kanamarket.com