People photo created by yanalya - www.freepik.com

Srećom, postoje jednostavni načini pomoću kojih možemo poboljšati i ispraviti naše držanje. Jedan jednostavan i učinkovit savjet je da vježbate mišiće koji se koriste kada stojite u prirodnom, korisnom položaju.

atma.hr – 78
3 ozbiljna razloga zašto biste trebali voditi brigu o svom držanju:

1. Nepravilno držanje povećava rizik za bol u leđima, iskliznuće diskova, osjećaj stezanja u prsima i slabu cirkulaciju krvi.

2. Ispravljanje vašeg držanja može uvelike smanjiti bol u leđima, ramenima i vratu.

3. Istraživanja su pokazala da dobro držanje smanjuje stres, pospješuje hormonalnu ravnotežu, poboljšava probavu, disanje, pospješuje mentalnu jasnoću i sveukupno zdravlje.

Srećom, postoje jednostavni načini pomoću kojih možemo poboljšati i ispraviti naše držanje. Jedan jednostavan i učinkovit savjet je da vježbate mišiće koji se koriste kada stojite u prirodnom, korisnom položaju.

Vježba koju možete učiniti za jačanje tih mišića je ležeća ekstenzija leđa koja se u jogi naziva položaj skakavca (locust pose – shalabhasana).

atma.hr – 39

This-Simple-Exercise-Will-Greatly-Improve-Your-Posture-&-Relieve-Back-Pain

Vježbu izvodite nježno i radite samo ono što je ugodno i što odgovara vašim osobnim mogućnostima. Ako imate bolesna leđa, ne zaboravite se konzultirati sa svojim liječnikom prije početka bilo koje nove prakse.

This-Simple-Exercise-Will-Greatly-Improve-Your-Posture-&-Relieve-Back-Pain-(1)

Korak 1: Lezite na trbuh licem prema dolje, čelo vam dodiruje pod.

Korak 2: Ispružite svoje noge iza sebe i raširite ih u širini bokova. Rasporedite težinu ravnomjerno preko vrhova obje noge.

Korak 3: Nježno podignite prednji dio tijela s glavom prema gore. Učinite to polako i se samo podignite visoko koliko vam je ugodno.

Korak 4: Udahnite i podignite glavu gledajući prema naprijed. Na svom izdisaju, podignite prsa i ruke. Držite ruke uz tijelo s dlanovima prema dolje.

atma.hr – 78
Korak 5: Koristite svoje bedrene mišiće i podignite noge prema gore. Vaša težina bi se trebala oslanjati na donji dio rebra, trbuh i zdjelicu.

Ostanite u ovoj pozi 10 sekundi do jedne minute, ovisno o vašoj sposobnosti. Ponovite 5-10 puta. Počnite lagano s kratkim držanjem i postupno povećajte duljinu i broj ponavljanja svaki dan koliko god možete, a da se osjećate ugodno. Ova vježba će ojačati vaše mišiće leđa, trupa i nogu što će vam pomoći da uvelike poboljšate vaše držanje.

Ako ste više vizualni tip pogledajte ove upute na videu:

59 KAKO ISCIJELITI BOLOVE U LEĐIMA

Dr John Sarno: KAKO ISCIJELITI BOLOVE U LEĐIMA

Povezanost uma i tijela - bolove u leđima moguće je iscijeliti bez lijekova, operacija i tjelovježbe!

Stres je najčešći izvor bolova u donjem dijelu leđa, tvrdi dr. John Sarno. Ali taj bol nije posljedica ozljeda ili devijacija ili trenutačnih životnih okolnosti, nego potisnutih i nerazriješenih emocionalnih problema koji izazivaju napetost u tijelu i u konačnici sprečavaju dotok kisika u živce i mišiće.

Ovaj pionirski pristup dr. John E. Sarnoa pomogao je tisućama ljudi, a u knjizi otkrijte koliko je čvrsta i neraskidiva veza između uma i tijela, kako emocionalna bitka koja se odigrava u vašoj glavi može izazvati stvaran zdravstveni problem, kako tjeskoba i potisnuta ljutnja mogu izazvati grčenje mišića te kako osvještavanjem stvarnih uzroka bolova zauvijek možete iscijeliti svoje probleme s leđima.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here