Foto: pixabay.com

Efekt pomrčine na nas je tri dana, od 7.4. – 9. 4. Kao takva, dovodi nas do toga da sagledamo naš ego i ego okoline. Shvatite ovo kao dan kada nam se daje do znanja što se od nas zahtijeva i na koji način da ne prerežemo kozmičku vagu koja je glavna u određivanju gdje će naša energija ići. O nama, dakle, ovisi hoćemo li blagoslov koji nam nosi arhetip pravde i prosperiteta dobiti u njegovoj punoj čistoći ili kao otrovni ugriz serviran da nas nauči lekcije.

atma.hr – 52
Vrijeme je dolaska velikih promjena. Čini se kao da su te promjene nešto što se naglo pokrenulo, dok se se one zapravo nakupljale vremenom i onda se jednostavno aktivirale. Prema svemu, ove promjene nas očekuju od 8. 4. do 3.6.2024. Upamtite da ove promjene počinju pomrčinom sunca u Ovnu i završavaju formiranjem trigona Plutona s Jupiterom. Ovo bi trebalo biti vezano za period smjene snaga i dolaska novih autoriteta. Ona dobra strana jest aktivacija Plutona kroz Jupiter što daje da autoriteti koji imaju u sebi dobrotu i humanost dobiju veću milost Kozmosa u pronalasku moći i plasiranju iste. Kako bi dali bolji uvid u ova događanja, u ovom članku objasnit ćemo detaljno što nas čeka do 28.4..

Kako bi bolje razumjeli situaciju na nebu, značajno je spomenuti da će sve astrološke promjene koje će utjecati na nas gravitirati oko aspekta konjunkcije Uran/Jupiter na 21° Bika. Ovaj aspekt će biti u svojoj punoj snazi od 18.4. do 28.4. Osnove na kojima će se ovo osjetiti su vrlo individualne, stoga je potrebno pogledati tranzite osobno za svaku osobu koja osjeti znakove aktivacije ovog aspekta.

Ono što će ubrzati proces aktivacije jest Saturn, Sunce, Jupiter i Mars u zemljanim ili vodenim znakovima u natalnoj karti. Ovo je jedan od aspekata koji se ne događa često. Svako 14 godina je aktualan i obično sugerira na smjenu snage i osnaženje novih ideala. Ovaj aspekt će odabrati ljude koji su se pokazali svojom plemenitošću ka univerzumu, a o tome ćemo više u narednim člancima o ovom aspektu. Za sada, ovdje je nekoliko znakova po kojima ćete Vi znati je li Kozmos odabrao Vas kroz neke od znakova:

1. Iznenadna događanja koja pred Vama ostavljaju moć vodstva na raspolaganju

2. Sudbinski događaji koji Vas povezuju s nekim koga Vi vidite kao autoritete ili kao osobe koje imaju potencijal za to

3. Snaga unutar Vas postaje nepredvidiva i djeluje kao da nešto više nad njom upravlja

4. Intenzivne konekcije s novim osobama koje su komplementarne s Vašim potencijalnim

5. Iznenadne situacije koje Vas dovode u opasnost, ali koje donose nova znanja i jačaju konekcije s ljudima koji nisu prije bili dio Vašeg života.

Naravno, postoji i još znakova koje individualno možemo prepoznati i razumjeti ih kao ine iste koji nas povezuju s jezgrom ovog aspekta.

Naravno, bitno je naglasiti da u generalnom kontekstu, ova neuobičajena situacija na nebu će imati izražen utjecaj na osobe s jakim aspektima u Ribama, Strijelcu, Biku, Vodenjaku i Jarcu. Time da će najbolje od sva četiri znaka proći Jarac radi svoje izdržljivosti i predanosti ka ciljevima koje želi ostvariti.

atma.hr – 52
Jarčeva izdržljivost je diktirana od strane Saturna koji svojom pozicijom u Ribama jasno ucrtava put za Jarčeve poduhvate pa će tako ovaj znak biti inertan za djelovanje Merkura. To znači da će Jarci biti pošteđeni gubitka koncentracije i usporenog razmišljanja, što je nuspojava retrogradnog Merkura, ali dalje ostaje borba s egom.

Vodenjak će itekako osjetiti promjenu koja dolazi! No to će ga tjerati da impulzivno djeluje u skladu toga da se ostvari što prije. Nestrpljenje ne bi smjeli iskazivati sad! Tako da Vodenjaci moraju paziti ako žele da ova promjena nadvlada njih na pozitivan način. Ribe će isto odlično doživjeti ovu promjenu, samo se moraju čuvati frustracije. Frustrirat će ih tuđa sebičnost do te granice da će napustiti intuiciju. Najbitnije je da ostanu usmjereni ka intuiciji i shvate da će sam Kozmos staviti stvari na svoje mjesto.

Bik bi mogao biti prirodno zaštićen od nepravde čitava ova dva mjeseca. Moguće je da će ojačati svoja prijateljstva s Vodenjacima i Strijelcima, shvaćajući da su im ovi ljudi iskrena podrška. Ono što Bik treba sada regulirati jest njegov impulzivni govor o ljudima. Moguće je da će imati poriv da kažu pogrešnu stvar za ispravne ljude i obrnuto. To ih može dovesti do posljedica.

Budući da je Jupiter, kao vladajući planet Strijelca involviran u ovoj razmjeni energije, upravo ovaj znak bi mogao biti osvijetljen kao onaj čiji impuls bi mogao biti jedini ispravan u ovoj situaciji. Mars u Ribama s harmonizuirajućim utjecajem na Jupiter nosi snagu svakom Strijelcu da se fokusira bolje na mogućnosti i sredstva kojima ostvaruje cilj, ali utjecaj retrogradnog Merkura mu može donijeti oslabljenu koncentraciju koja ga može dovesti do proceduralnih grešaka.

Utjecaj retrogradnog Merkura i solarne eklipse na razmjenu kozmičke energije

Početak same razmjene energija je od momenta ulaska Merkura u retrogradni hod što je počelo 2.4. Ovo govori da izazov počinje od misli koje nas i okolinu tjeraju da se postavimo u centar važnosti. Na ovaj način se jasno opisuje kozmičkoj energiji tko je spreman da dobije na svijetu blagoslov ili posljedicu razmjene energije. Jednostavno i logično!

Kada je Merkur u Ovnu retrogradan, onda nad logikom vlada impuls, želja za prestižom, sebičnost i pretencioznost. Ovo su sve osobine koje pretežu tas vage balansa kozmičkih energija pa tako, Kozmos kao najveće Božansko djelo mora ih odbaciti i sam po sebi ojačati one energije koje će biti produktivne. Zapamtite! Zlo je stvoreno da bude destruktivno i na kraju će sebe uništiti. To nije Univerzalna logika, već je logika u proširenju i osnaženju. Upravo su to osobine dobra! Stoga, više nego ikada je bitno da se u ovom periodu oslobodite tereta impulsa, invazivnosti i destrukcije. Nije jednostavno, ali Vas blagoslovi iščekuju.

Ovim, solarna eklipsa nam osnažuje izazove kad su ovi porivi u pitanju. Njen efekt na nas je tri dana, od 7 – 9. 4. Kao takva, dovodi nas da odlično sagledamo naš ego i ego okoline. Shvatite ovo kao dan kada nam se daje do znanja što se od nas zahtijeva i na koji način da ne prerežemo kozmičku vagu koja je glavna u određivanju gdje će naša energija ići. O nama, dakle, ovisi hoćemo li blagoslov koji nam nosi arhetip pravde i prosperiteta dobiti u njegovoj punoj čistoći ili kao otrovni ugriz serviran da nas nauči lekcije.

atma.hr – 52
Ples Saturna i Marsa nas vodi ka izlazu

Ovaj aspekt je pozicioniran u Ribama i kao takav je lijepo usklađen s Uranom i Jupiterom koji u Biku su jako pasivni. Saturn zbog svoje pasivne i statične energije, kroz znak Ribe nam daje da intuitivno osjetim cilj koji opravdava sredstva i da u skladu s pravdom i željom da učinimo nešto veće od sebe stvorimo put kojim nećemo nikoga obezvrijediti.

Ono značajno je da će baš ovaj aspekt održavati naše strpljenje ako se ispravno usmjerimo (pazeći da ne pretegnemo kozmičku vagu pravde svojim egom) kako bi postigli svoj cilj. Pazite i dalje na efekt retrogradnog Merkura. On je i dalje u stanju da čak ode u suprotnost i da nas zbog osobnih ciljeva dovede i do toga da lažemo i koristimo slatkorječivost osobama koje su dobrodušne.

Ovaj aspekt nam isto može dovesti do toga da nam se činio da stvari idu mnogo sporije nego očekujemo pa bi nas onda retrogradni Merkur stimulirao da koristimo impulzivnost i na taj način ostvarimo ono što mislimo da je cilj. Istina jest da se trebamo prilagoditi ostvarenju cilja, a to radimo stavljajući pred sebe mogućnosti koje nas dovode do cilja i navigavamo upravo njih ka ostvarenju zamišljenog.

Ovaj proces gdje ćemo se boriti s mogućnostima i truditi se da ih prihvatimo, trajat će do 18.4. nakon čega će se situacija malo relaksirati i vidjet ćemo malo jasnije kuda idemo i što možemo ostvariti.

Kristali koji bi u ovom periodu bili korisni su obično oni koji kompenziraju djelovanje retrogradnog Merkura poput: epidota/unakita, hematita, magnetita, tektita, galaksina, granata i pirita. Konzultirajte se naravno, u skladu s tranzitima koji mineral bi mogao biti najkorisniji te na koji način da isti koristite. To možete uvijek uraditi slanjem upita na našu e-mail adresu: [email protected]

Ana Dominik Rodić/adominicnaturalservice