Foto: alternativa-za-vas

Nepečena torta će zadržati sva ljekovita svojstva bundeve i, istovremeno, podići raspoloženje oko vašeg obiteljskog stola čak i u tmurnim jesenjim danima.

atma.hr – 52




Neke sezonske namirnice mogu se konzumirati sirove i u hladnim danima. Jedna od njih je bundeva – poznata kao kraljica jeseni. Ovi ukusni i slatki plodovi bogati su beta karotenom – antioksidansom koji jača imunitet i štiti od bolesti.

Bundeva pomaže probavi, uklanja želučane tegobe i pomaže kod mršavljenja. Istovremeno je fina i mirisna namirnica koju možete pripremati na puno različitih načina.

Nepečena torta će zadržati sva ljekovita svojstva bundeve i, istovremeno, podići raspoloženje oko vašeg obiteljskog stola čak i u tmurnim jesenjim danima.

Sirova torta od bundeve i indijskih oraščića

Sastojci za torticu promjera 17 cm:

Podloga:

  • 1 šalica indijskih oraščića
  • 1 šalica kokosovog brašna
  • 2 jušne žlice limunovog soka
  • 2 jušne žlice kokosovog ulja
  • 1 jušna žlica bademovog maslaca
  • 2 jušne žlice meda
  • 4 svježe datulje

atma.hr – 52




Krema:

  • 3 šalice bundeve hokaido
  • 1 šalica indijskih oraščića
  • 1 šalica zobenog mlijeka
  • 2 jušne žlice meda
  • 2 jušne žlice kokosovog ulja
  • cimet
  • vanilija

* mjera za šalicu je 2 dcl

Priprema:

Za podlogu u multipraktiku ili blenderu pomiješajte sve sastojke.

Smjesu utisnite u kalup promjera 17-18 cm i stavite je u hladnjak.

U blenderu potom izmiksajte bundevu, pa dodajte indijske oraščiće, ulje, med, mlijeko i začine po želji.

Miksajte dok ne dobijete smjesu nalik finoj kremi.

Izlijte je na podlogu i potom stavite u hladnjak ili zamrzivač na 3 sata.

Prije posluživanja izvadite iz hladnjaka i ostavite na sobnoj temperaturi oko 30 minuta.

U slast!

Iva Tomić

alternativa-za-vas