Donosimo vam recept za ukusnu tortu u kombinaciji povrća, orašastih plodova i voća koja se priprema bez pečenja. Slasticu iz sirovojelskog jelovnika možete isprobati kada ste željni novih gastronomskih delicija u kojima ćete uživati, ali i društvu i obitelji ponuditi desert za pamćenje.
Bijela torta od mrkve – recept
Sastojci:
- 7 mrkvi
- 2 ½ šalice brazilskih oraha
- ½ šalice lanenih sjemenki (namakanih preko noći)
- 1 šalica meda
- 1 šalica naribanog sušenog kokosa
- 1 šalica grožđica
- 1 žličica ekstrakta od vanilije
- 1 žličica cimeta
Preljev:
- 1 šalica meda
- 1 šalica brazilskih oraha
- 2 žlice soka od limuna
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
1. Naribajte mrkvu.
2. Brazilske orahe i lanene sjemenke posebno izmeljite u blenderu.
3. Grožđice, ekstrakt vanilije, naribani kokos, cimet i med izmiješajte u blenderu.
4. Kad ste dobili jednoličnu smjesu, umiješajte mljevene orahe i lanene sjemenke te još malo miješajte.
5. Smjesu stavite u kalup za tortu obložen papirom za pečenje, poravnajte i stavite na 1 sat u hladnjak.
6. Preljev napravite tako što ćete sve sastojke (za preljev) staviti u blender i napraviti kremastu homogenu smjesu.
7. Rastavite kalup i biskvit premažite preljevom.
Tortu možete ukrasiti cijelim orasima.
Dobar tek!