Ovo je jedan od tri recepta koji ulaze u konkurenciju za nagradu (ručak za dvije osobe) koju dodjeljujemo u suradnji sa splitskim makrobiotičkim i vegetarijanskim restoranom Makrovega. Broj vaših lajkova će odlučiti koji od tri objavljena recepta dobija nagradu. Stoga kušajte ovu ukusnu slasticu (oprezno s likerom ;-)) i ostavite svoj like! Hvala Maja!

Za 1 osobu

Sastojci:

  • nekoliko petit beurre keksa (2-4)
  • malo alternativnog mlijeka (od pira, zobi),1-2 jušne žlice
  • 2-3 male žličice alnaturinog džema od šumskog voća
  • žličica alnaturinog namaza od divljih brusnica
  • 2-3 jušne žlice domaćeg likera od višanja s višnjama
  • pola šake čokoladnih suhih brusnica (tamna čokolada)

Priprema:

U zdjelicu namrviti krupno kekse, uliti mlijeko, pa džem, namaz, liker, čokoladne brusnice.

Ako vam se jako jede slatko, jesti odmah,… Ako ne, staviti u zamrzivač na pola sata. U tom slučaju dobijete djelomično hladan i hrskav desert.

Ovaj je recept nastao kad mi je trebalo da me nešto moćno pogodi u mozak. I to brzo!

Maja