Ovo je jedan od tri recepta koji ulaze u konkurenciju za nagradu (ručak za dvije osobe) koju dodjeljujemo u suradnji sa splitskim makrobiotičkim i vegetarijanskim restoranom Makrovega. Broj vaših lajkova će odlučiti koji od tri objavljena recepta dobija nagradu. Stoga kušajte ovu ukusnu slasticu (oprezno s likerom ;-)) i ostavite svoj like! Hvala Maja!
Za 1 osobu
Sastojci:
- nekoliko petit beurre keksa (2-4)
- malo alternativnog mlijeka (od pira, zobi),1-2 jušne žlice
- 2-3 male žličice alnaturinog džema od šumskog voća
- žličica alnaturinog namaza od divljih brusnica
- 2-3 jušne žlice domaćeg likera od višanja s višnjama
- pola šake čokoladnih suhih brusnica (tamna čokolada)
Priprema:
U zdjelicu namrviti krupno kekse, uliti mlijeko, pa džem, namaz, liker, čokoladne brusnice.
Ako vam se jako jede slatko, jesti odmah,… Ako ne, staviti u zamrzivač na pola sata. U tom slučaju dobijete djelomično hladan i hrskav desert.
Ovaj je recept nastao kad mi je trebalo da me nešto moćno pogodi u mozak. I to brzo!
Maja