Sjajan recept za super sočnu čokoladnu tortu dolazi nam s YouTube kanala Vinastar Channel. Ovo jednostavno morate isprobati jer priprema je iznimno laka, a rezultat je sočni kolač za koji će svi tražiti recept! Svidjet će se svima!
Sastojci:
Za tijesto:
- 140 grama brašna
- 35 grama kakao praha
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1/2 žličice vanilije u prahu
- 1/4 žličice soli
- 230 ml mlijeka
- 60 ml ulja za kuhanje (ja koristim kokosovo ulje)
- 150 grama šećera
- 1 žličica jabučnog octa (može se zamijeniti limetom/limunom/octom za kuhanje)
Za čokoladni ganache:
- 150 grama crne čokolade
- 75 ml mlijeka
Priprema:
U cjedilo stavite brašno, kakao prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, 1/2 žličice vanilije u prahu i 1/4 žličice soli pa sve zajedno prosijte.
Sada dodajte 150 grama šećera i promiješajte.
Postepeno dodavajte 230 ml mlijeka, 60 ml ulja, 1 žličicu jabučnog octa i dobro promiješajte. Ako je smjesa previše gusta dodajte još malo mlijeka.
Sada ulijte dobivenu smjesu u kalup promjera 16 cm koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Pokrijte aluminijskom folijom i stavite da se kuha poklopljeno na pari 30-60 minuta (ovisi o jačini peći) na srednjoj vatri.
Testirajte tortu tako što ćete ubosti čačkalicom, ako nije mokra i ako se ne lijepi znači da je gotova.
Dok se torta hladi napravite ganache.
Otopite 150 grama crne čokolade sa 75 ml mlijeka i zatim odložite u hladnjak dok se malo ne stisne.
Tortu izvadite iz kalupa i prerežite vodoravno na pola, najbolje koncem.
Sredinu premažite čokoladom i poklopite gornjom polovicom torte.
Preostalu čokoladu opet malo otopite i prelijte tortu.
Odložite u hladnjak 30 minuta.
Dobar tek.
Izvor: Vinastar Channel