Foto: pixabay.com

2024. donijet će vam nevjerojatnu sreću, koja će vas potaknuti da učinite nešto novo ili ostvarite nešto što ste godinama namjeravali. Ove godine možete krenuti na putovanja stranim obalama, posebno u razdoblju nakon svibnja/maja. Bit će to dobra godina za vaš odnos s partnerom/supružnikom i članovima obitelji. Ako ste slobodni, upoznat ćete nekoga – šanse su veće u drugom kvartalu godine – ili se stari partner može vratiti u vaš život. Zadržat ćete dobro zdravlje tijekom cijele godine.

atma.hr – 52
Sudbonosna ljubav, mistično iskustvo i novi cilj u karijeri

Prvi put nakon 12 godina Jupiter ulazi u znak Blizanaca – planet koji je u vašem horoskopu odgovoran za ljubav i brak! To znači da možete upoznati osobu prema sudbini, a također postići nevjerojatne visine u svojoj karijeri! A na jesen se pripremite za postavljanje novih ciljeva – možete dobiti ozbiljan zadatak i visok status!

Nadolazeća 2024. godina značajna je jer njen broj 8 u sustavu tarota označava prepreke kroz koje osoba mora proći kako bi upoznala sebe i svoju snagu, talente i istinsku strast u životu. To znači da će otpor prema vlastitoj prirodi i pokušaji da se, poput Lava, drže u kavezu, loše utjecati na zdravlje (osobito na glasnice) i financijske tokove.

Što se tiče glavnog astrološkog trenda, on je diktiran položajem karmičkih čvorova u znakovima Ovan-Vaga, što nam daje dva koridora pomrčine: od 25. ožujka/marta do 8. travnja/aprila i od 18. rujna/septembra do 17. listopada/oktobra. Zanimljivo je da u jesen pomrčine počinju glatko prelaziti u znakove Djevice i Riba, pa Svemir počinje mijenjati živote predstavnika ovih zviježđa, osim Ovna i Vage.

Važno je napomenuti da će se za vas pomrčine u Ribama i Djevici dogoditi u sektoru obitelji, mjesta stanovanja, kao i karijere. Ovo su glavne točke u vašem horoskopu, tako da se od rujna/septembra 2024. vaš život počinje dramatično mijenjati. Sve veći naglasak stavlja se na vaš profesionalni razvoj i postignuća u obiteljskim stvarima (majčinstvo), a također ćete se odlučiti preseliti ili u jesen 2024. ili do proljeća 2025..

atma.hr – 52
Pomrčine od 25. ožujka/marta do 8. travnja/aprila

Proljetni koridor pomrčina odvijat će se na vašoj osi ljubavi i prijateljstva, osobnih interesa i ambicija. Vjerojatno vas očekuje ljubav ili važna odluka u vezi s vašom zajednicom – 25. ožujka/marta bit će pomrčina i pun Mjesec u Vagi, što će staviti točku na neko važno pitanje. Ako ste vi i vaš partner razgovarali o vjenčanju, tada ćete do 25. ožujka/marta 2024. odlučiti ući u bračnu zajednicu (ili se možda rastati).

Također u ovom periodu osjećat ćete veliku želju za trudnoćom, jer često pomrčine na osi ljubavi i planova za budućnost donose promjene u obiteljskom životu.

No, pomrčina i mladi Mjesec u Ovnu 8. travnja/aprila dogodit će se u vašem sektoru ambicija, tima i interesnih skupina – možda ćete imati novi tim kao dio svog radnog procesa. To uključuje nove kolege i novo okruženje općenito, na primjer, vezano uz vaše stručno usavršavanje. Također, početkom travnja možete si postaviti nove ciljeve za budućnost, ali na ovaj ili onaj način oni će biti vezani uz vašu karijeru i status.

Grand Stellium u Biku

Od najvažnijih pozitivnih strana 2024. možemo očekivati ​​Veliki financijski stelij u Biku koji će se dogoditi u travnju i svibnju zahvaljujući skupu planeta predvođenom Jupiterom, glavnim Djedom Mrazom u astrologiji.

Blizancima će skup planeta u Biku prije svega donijeti nevjerojatan događaj, gotovo mističan – možete iznenada ozdraviti od bolesti, potpuno preispitati svoju prošlost ili osjetiti da je vaš život pod utjecajem suptilnog plana. Na primjer, sudbina vas može iznenada spojiti s osobom koja će biti vaš karmički partner i glavna ljubav vašeg života.

Ako ste u sretnom braku, onda vas čeka trudnoća, ako je to u vašim planovima. A ako ne, onda vi i vaš suprug možete otići na nezaboravno putovanje koje će za vas postati pravo duhovno otkriće. Na primjer, na neko sveto mjesto ili na nevjerojatno lijepo mjesto na planeti. Vjerojatno je da tamo postoji ocean.

atma.hr – 52
Aspekt milijunaša u lipnju/junu

No od 1. do 8. lipnja/juna na nebu će se formirati milijunski aspekt između financijskog planeta Plutona i Jupitera, što će Blizancima donijeti fenomenalne financijske rezultate.

Možete dobiti nasljedstvo ili veliki dar od partnera, koji može uključivati ​​nešto vrlo vrijedno. Ovo nije nužno materijalni predmet, budući da vam aspekt u zračnim znakovima može dati dar plaćanja skupog obrazovanja, neku vrstu super vrijednog gadgeta ili automobila. Ili će možda partner uložiti veliku svotu u vaš razvoj, na primjer, otvoriti tvrtku ili web stranicu za vas.

Retrogradni Merkur u sektoru nekretnina u kolovozu/avgustu

Od 5. kolovoza/avgusta do 28. kolovoza/avgusta, Merkur će biti retrogradan u vašoj rodbinskoj kući – često ćete komunicirati s voljenim osobama. Posebno s braćom i sestrama. Komunikacija može biti povezana s pitanjima nekretnina i stanovanja, obnovom nekih dokumenata za rodbinu ili zahvaljujući njima.

Također ćete češće morati knjižiti neke dokumente, papire i tražiti certifikate nekretnina. Općenito, možete čak i privremeno promijeniti mjesto stanovanja (na primjer, živjet ćete kod tete, sestre, svekrve).

Točni datumi koji su važni za vašu industriju nekretnina su Merkur u trigonu s čvorom – 9. srpnja/jula, kada će planet postaviti na 10 stupnjeva Lava i aktivirati papirološke probleme koji su povezani s putovanjima na velike udaljenosti.

atma.hr – 52
Mladi Mjesec u sektoru karijere i statusa: početak dvogodišnjeg ciklusa postignuća u karijeri

Što se tiče profesionalne sfere, dvogodišnji ciklus pomrčina počinje u rujnu/septembru u vašem sektoru karijere. Pun Mjesec 18. rujna/septembra u sektoru struke može vas natjerati da napustite tvrtku ili projekt u kojem ste dugo radili.

Ali isključivo radi vašeg rasta, jer vam se može ponuditi pozicija ili titula na nekom perspektivnijem mjestu. To je zbog činjenice da se Saturn kreće kroz vašu kuću statusa, što donosi najozbiljnija postignuća – očito ćete dobiti zasluženu nagradu za svoj dugogodišnji rad.

Ali ako se planirate usredotočiti na svoju obitelj, onda vam Saturn, naprotiv, može donijeti kraj vaše karijere i blokirati njen razvoj na nekoliko godina. To se često događa kada žena izabere majčinstvo i ode na porodiljni dopust.

Pomrčine od 18. rujna/septembra do 2. listopada/oktobra

Za vrijeme emotivne pomrčine u Ribama 18. rujna/septembra ostvarit ćete važan cilj, a ujedno se oprostiti od nečega što vam je važno. Možda ćete morati ozbiljno promijeniti svoje buduće planove i profesionalne ambicije.

Mlad Mjesec i pomrčina u Vagi 2. listopada/oktobra mogu vam donijeti novu ljubav, ili novi projekt koji ćete sami voditi. Također možete upoznati ljubavnog partnera na poslu, što će vam donijeti svijetlu uredsku romansu.

Za Blizance koji su u braku, takav mladi Mjesec može donijeti dugo očekivanu trudnoću, budući da će vladar pomrčine biti u vašoj kući zdravlja – morat ćete promijeniti svoj režim.

Vedar i pozitivan pun Mjesec u Blizancima 15. prosinca/decembra

Vaša osobna godina završit će sjajnim punim Mjesecom u Blizancima na konjunkciji Mjeseca i Jupitera – osjećat ćete nevjerojatnu sreću i veselje.

Prvo, iz ljubavi, a drugo, iz važnog postignuća. Moguće je da vas u prosincu/decembru očekuje jedno lijepo romantično putovanje koje će vam dati poticaj za cijelu 2025. godinu!

ATMA/wday/Pripremila: Suzana Dulčić