Foto: pixabay.com

160×600 text-47 lijevo

Astrologija može pružiti najrazličitije odgovore u vezi nas samih, ali i one po pitanju veza s našim najbližima, odnosno kakve odnose imamo s članovima obitelji.

Kad je riječ o djeci, pogledajmo kako je potrebno djelovati na dijete ovisno o znaku i podznaku u kojem je rođeno.

Ovan

Ako imate dijete u znaku / podznaku Ovna, često dolazi do galame i potrebe da dijete dominira i bude u svemu prvo. Ovaj znak je pod utjecajem planete Mars i zato se dijete ne uspijeva smiriti pa često ulazi u sukobe jer tako najbolje “komunicira”.

Reagira brzo i naglo, naljuti se ako sumnjate u njegovu ispravnost. Treba postupati s njim s puno obzira i diplomacije. Djeci rođenoj u znaku Ovna, pubertet je buran period, pogotovo oko 14 godine, jer ranije sazrijevaju.

Morate ih odmalena učiti na red i točnost, jer im to nije jača strana. Također, trebate ih učiti da se više posvete sportu i sportskim aktivnostima. Obratite pažnju, jer mogu često biti skloni ozljedama glave i visokim temperaturama.

Bik

Ako je vaše dijete rođeno u znaku / podznaku Bika, sigurno ste imali priliku vidjeti da je to dijete koje se voli suprotstavljati i kritizirati. Potrebno je biti strpljiv s njima, jer oni ne vole osjetiti vašu nervozu i napetost. Ne vole da ih itko tjera na bilo što. Ta djeca će vas slušati ako osjete da ste sigurni u sebe.

Ovo dijete će lakše prihvatiti vaše savjete ako govorite mirno, iako je to ponekad teško. Naviknite se da s njime razgovarate o svemu pa ćete izbjeći nesporazume i sukobe. Kod Bika  se može pojaviti lijenost, koja je svojstvena ovom znaku. No ne trebate siliti stvari, već samo treba pokušati biti smiren u odnosu s ovim djetetom. Obratite pažnju na prehranu, jer ova djeca mnogo vole slatko i sam organizam im traži slatke stvari pa mogu patiti od pretilosti.

160×600 text-47 lijevo

Blizanci

Ako je dijete rođeno u znaku / podznaku Blizanaca ima jako kompliciran znak, jer su to djeca koja su vrlo nestašna, nemirnog karaktera, rasute pažnje pa kod njih treba raditi na pojačavanju koncentracije. Ovo su vesela i duhovita djeca. No u isto vrijeme mogu biti otvorena i iskrena, ali i povučena.

S djetetom Blizancem treba postupati nježno i naizgled nezainteresirano. Pratite što radi, ali tako da ono to ne primijeti. Obično trenuci krize i nervoze kod takve djece brzo prolaze i ona uskoro ponovno postaju vesela i razigrana.

Ovdje je potrebno obratiti pažnju na dišne ​​organe i na način disanja, jer mogu imati probleme tog tipa.

Rak

Ako je vaše dijete rođeno u znaku / podznaku Raka, to je u najavi “problem”, jer je veliki emotivac i vrlo često nerealno živi u nekom svom svijetu.

Njemu je potrebno da mu se vjeruje i da mu se pruži podrška, jer mu je to jako bitno za zdravo razvijanje emocija.

Dijete rođeno u znaku Raka učinit će sve da zadobije ljubav i pažnju roditelja, ali se u pubertetu mijenja.

Tada postaje svjesno svojih mogućnosti i ničim ga se više ne možete odvratiti od njegovih odluka. Može biti vrlo tvrdoglavo i raditi na svoju štetu. Vrlo im je osjetljiv trbuh zbog nervoze i emocija koje proživljavaju pa često dolazi i do zatvaranja u sebe. Ovom djetetu generalno prija sport za izbacivanje negativne energije, koju akumulira unutar sebe, a od sportova najviše mu odgovara plivanje.

Lav

Ako je dijete rođeno u znaku / podznaku Lava, onda i ovdje postoji problem koji se vezuje za emotivnost i dramatiziranja. Ovo dijete reagira vrlo burno, dramatično, lako se rasplače, a voli publiku pa je u stanju pred drugima reagirati burnije kako bi ostavilo dojam. Ovo je vrlo teško dijete zbog kojeg se često roditeljima “diže kosa na glavi”, i nije previše poslušno.

Najbolje je da u takvim situacijama ne reagirate burno i da previše ne raspravljate – radije shvatite da se ne postiže mnogo s bijesom. Možda vaše dijete samo na taj način provjerava sebe i svoje sposobnosti. Ovo dijete je puno energije pa je dobro da se usmjeri na neki sport, a po mogućnosti da taj sport bude timski, jer na taj način može suzbiti egocentrizam. Najbolji lijek za ovu djecu je ljubav i razumijevanje.

Za ostale znakove kliknite na stranicu broj 2

Responsive text-61
1
2
Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 28.06.2017.
Slijedeća objavaDovoljno si dobra jer si odabrana da postojiš: Imaš svoju svrhu, samo je trebaš otkriti!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here