Artwork by Daniel B. Holeman

Slijedi šest jednostavnih ajurvedskih tehnika samoliječenja za koje vam treba samo 10 minuta dnevno! Primjenjujući ih redovno, zasigurno ćete biti zdraviji i bodriji – tjelesno, umno i duhovno.

Prema ovoj drevnoj indijskoj metodi liječenja staroj više tisuća godina, da biste sačuvali zdravlje, morate postići sklad tijela, duše i uma.

Ajurveda je najstariji, sveobuhvatni sistem zaštite zdravlja koji se i danas koristi širom svijeta, dok u Indiji ima prednost nad zvaničnom medicinom i izučava se na državnim školama i univerzitetima. Svjetska zdravstvena organizacija je na svom kongresu u Alma Ati 1977. zvanično priznala Ajurvedu i preporučila njenu primjenu i popularizaciju.

Dokle god tijelo, duša i um usklađeno funkcioniraju, čovjek će ostati zdrav – to je srž ajurvedske filozofije i drevne indijske metode liječenja koja je iz nje proistekla.

Sve što postoji u univerzumu prožeto je i međusobno povezano energijom, kaže ajurveda.

Tri “doše” koje (neka vrsta bioregulatora) čovjeku omogućavaju život, jesu “pitta”, “kapha” i “vata”. Tako je “vata” nadležna za disanje, “kapha” za snagu, a „pitta” za metabolizam.

Ukoliko su one međusobno usklađene, čovjek se dobro osjeća.

Pravilna prehrana, masaža, joga, meditacija – sve to potiče sposobnost samoliječenja.Dnevni tretman drevnog samoliječenja u samo 10 minuta

JUTRO – 6 minuta:

Očistite jezik – 30 sekundi

Nakon pranja zuba, skinite naslage s jezika čistačem jezika, tupim nožićem ili četkicom. Jetra, žuč i bubrezi su organi koji pomažu našem organizmu da se oslobodi štetnih tvari. Kao poslijedica metaboličkih procesa, stvaraju se naslage i toksini (ama) na jeziku. Ako se ne uklone, poslije izvjesnog vremena blokiraju protok energije u tijelu.

Iskoristite snagu sezamovog ulja – 2 minute

Poslije pranja zuba i jezika, ispirite dvije minute usta žlicom sezamovog ulja, ispljunite ga i isperite što toplijom vodom. Sezamovo ulje oslobađa desni naslaga, sprečava karijes i upalu desni; bogato je linolenskom kiselinom pa djeluje i protiv gljivica, bakterija i virusa.

Samomasaža  – 3 minute

Za masažu vam je potrebna rukavica sirove svile ili meka četka. Masirajte svaki dio tijela 10-20 puta, i to ovim redoslijedom: vrat, pa leđa dokle možete dohvatiti, zatim kružnim pokretima ramena, pa ruke sve do prstiju. Dio iznad grudi masirajte blagim horizontalnim pokretima, stomak od gore prema dolje, pa slijeva nadesno, butine sa vanjske i unutarnje strane i to od gore naniže, a koljena i stopala kružno. Masaža potiče cirkulaciju i vraća energiju. Svaki segment kože je povezan s određenim unutarnjim organima, koji su poslije masaže bolje prokrvljeni, tvrdi ajurveda.DAN – 2 minute:

Vruća voda za piće – 30 sekundi

Kuhajte pola litre vode 10-15 min, ulijte u termosicu i svakih pola sata popijte po tri gutljaja. Zahvaljujući posebnim energetskim svojstvima, kuhana voda potiče probavu i doprinosi izbacivanju štetnih tvari iz organizma.

22 KURKUMIN

ULTRA JAKI KURKUMIN - Demencija, depresija i artritis

Patent za liječenje Alzheimerove bolesti

Učinkovitiji u djelovanju na neurodegenerativne bolesti mozga, gastrointetinalne i dijabetičke tegobe u odnosu na sve druge proizvode od kurkume! Bioraspoloživost i apsorpcija povećani su za 10 puta u odnosu kurkumu i 7 puta u odnosu na standardni kurkumin. Kurkumin BCM-95 jedini ekstrakt kurkume na svjetskom tržištu kojemu je FDA odobrila patent za liječenje Alzheimerove bolesti (US Patent No. 8859020).
Namjena: Alzheimerova bolest, reumatoidni artritis, depresija i stres podrška u liječenju karcinoma, zdravlje jetre, gastritis, dijabetes II
Cijena: 239 kn, Besplatna dostava (Hrv.) - Kupi ovdje

Disanje koje opušta – 2 minute

Udahnite zrak kroz nos duboko u stomak, zadržite nekoliko sekundi, pa izdahnite kroz nos. Ne razmišljajte ni o čemu; ako vam je teško da se isključite, zamislite nešto lijepo, plažu, vjetar… Problemi, gnjev i strah često dovode do organskih bolesti. Opuštanje pomaže i vama i vašim organima. U mozgu se proizvode endorfini (hormoni sreće), koji nas čine radosnima. Doduše, često tek poslije izvjesnog perioda vježbanja.

VEČER – 2 minute:

Potaknite probavu i kvalitetan san– 2 minute

Zagrijte malo na pari posudu sa sezamovim uljem. Prsnite nekoliko kapi na stomak, a zatim cijelom šakom kružnim pokretima blago masirajte stomak u smijeru kretanja kazaljke na satu. Nakon toga namočite ručnik toplom vodom i držite ga na stomaku dok je topao. Na kraju obrišite stomak. Ova blaga masaža olakšava probavu tako što stimulira kontrakciju crijeva. Samim tim rješava problem nesanice koja se javlja kao posljedica loše probave.

Tako jednostavno, a tako moćno. Počnite i vi već od sutra!

altertv.org

MANDALA TKANINA

MANDALA - MULTINAMJENSKA TKANINA

Atraktivna i egzotična...

Može biti prostirka za jogu i meditaciju, plažu, egzotičan ukras na zidu, stolnjak, od nje možete napraviti šal, haljinicu, suknjicu, tuniku ili čak torbu.

Cvjetni print, valoviti ljubičasti rub s ljubičastim pomponima / Miks pamuk i poliester / Debljina tkanine: 0.1 cm, ne gužva se / 148 cm

Svijest o mandali može imati potencijal mijenjanja načina na koji vidimo sebe, planet i možda čak našu životnu svrhu. – Bailey Cunningham

Cijena: 250,00 kn - Kupi ovdje

Prethodna objavaBudi svoj
Slijedeća objavaUživajte u životu i radite ono što vam donosi radost! – 12 savjeta žene koja je pogledala smrti u oči
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here