Kraljica ljeta lubenica mnogima je omiljeno voće u toplijim mjesecima, a njezina sezona traje baš kratko, stoga je trebamo maksimalno iskoristiti. U nastavku donosimo recept za sasvim neuobičajenu slasticu, kremasti, osvježavajući i lagani cheesecake s lubenicom koji vrišti: Ljetoooo!

atma.hr – 52




Cheesecake od lubenice – Recept

Sastojci:

Za podlogu:

  • 350 g petit keksa
  • 150 g maslaca
  • 1 dl mlijeka

Krema od sira:

  • 250 g mascarponea
  • 100 g sirnog namaza
  • 400 ml vrhnja za šlag
  • Sok pola limuna
  • Šećer u prahu po želji

Sloj od lubenice:

  • 3-4 šake lubenice narezane na kockice
  • 4 žlice šećera
  • Vanilin šećer
  • Biljna želatina

atma.hr – 52




Priprema:

Otopiti maslac, dodati mljevene kekse i mlijeko, sve dobro sjediniti pa utisnuti u kalup.

Pripremiti kremu od sira. Mascarpone siru dodati sirni namaz, vrhnje za šlag i šećer u prahu pa miksati do kremaste teksture. Dodati i limunov sok pa još kratko miksati.

Kremu preliti preko podloge od keksa i staviti u hladnjak.

Lubenici maknuti koštice i narezati na manje kockice. Dodati šećer i vanilin šećer pa zdrobiti lubenicu ili je prethodno izblendati.

Biljnu želatinu pripremiti po uputama na vrećici. Lubenicu staviti na vatru pa dodati želatinu, zagrijavati minutu do dvije.

Maknuti s vatre, ohladiti pa preliti preko kreme od sira.

Ukrasite po želji, a prije posluživanja hladite najmanje četiri sata.

Recept za ukusni ljetni desert s nama je podijelila gastro-blogerica Petra Sabljić.

zadovoljna.dnevnik