Foto: pixabay.com

Ono što se pokrene idućih dana, odvijat će se kroz naredne mjesece, a pun Mjesec u Škorpionu koji se odviti u travnju/aprilu iduće godine bit će točka preokreta, vrhunac ovog mini ciklusa u našem životu. Sunce, Mars i Mjesec u Škorpionu smješteni su nasuprot Urana. Jaki osjećajni naboj. Teškoće u kontroliranju i regulaciji vlastitih emocija. Ljuti smo, naše su granice pregažene. Separacija, odvajanje od nekoga ili nečega. U prilici smo napraviti jedan zaokret, promjenu u načinu ponašanja koji nam više ne služi.

atma.hr – 52
Da, intenzivno je. Zbivanja su dinamična, naše reakcije nepredvidive i eksplozivne. Javlja se jaka potreba za djelovanjem. Osjećaj da ne možemo podnositi, trpjeti, da moramo baš to što smo naumili sad i odmah, bez obzira na cijenu i posljedice.

Kao da presvlačimo kožu, pretijesna nam je. Nešto unutar nas traži put prema van, izlaže se, pokazuje nam se. Treba nam prostor da vidimo naše želje, strahove, kao i sve ono što potiskujemo, s čim se nismo spremni uvijek suočiti.

To radi ovaj mladi Mjesec u Škorpionu koji se odvija 13. studenog u 10 sati i 27 minuta na 20 44′ Škorpiona.

Ono što se pokrene idućih dana, odvijat će se kroz naredne mjesece, a pun Mjesec u Škorpionu koji se odviti u travnju/aprilu iduće godine bit će točka preokreta, vrhunac ovog mini ciklusa u našem životu. Bilo bi dobro vidjeti u kojoj se astrološkoj kući događa u vašem horoskopu pa ćete dobiti više informacija.

Teme ove lunacije mogu biti…

*resursi, imovina, novac koje dijelimo s drugima ili potražujemo od drugih

*kredit, nasljedstvo, alimentacija, novac

*odnos prema vlastitoj seksualnosti

*napuštanje nekoga ili nečega, smrt u prenesenom značenju

*pitanja osjećaja osobne moći, uloga kontrole u našem životu

*intimnost (prepuštanje) u bliskim odnosima – kako smo s tim?

*osjećaji ili uvjerenja koja nas blokiraju (strahovi, ljubomora, manipulacija, kontrola)

*ekstremno ponašanje, kao da umjerenost ne postoji

atma.hr – 52
Sunce, Mars i Mjesec u Škorpionu smješteni su nasuprot Urana. Jaki osjećajni naboj. Teškoće u kontroliranju i regulaciji vlastitih emocija. Ljuti smo, naše su granice pregažene. Separacija, odvajanje od nekoga ili nečega.

U prilici smo napraviti jedan zaokret, promjenu u načinu ponašanja koji nam više ne služi. Svaka jaka emocija pokazuje nam nešto. Umjesto da ju shvatimo olako, bilo bi dobro da ‘sjednemo’ s njom i vidimo zašto je tu.

Ne mogu više ovako, idući put ću znati kako se postaviti.

Nestrpljiva sam, nije prvi put da sam se zaletjela i zabila u zid.

Očekivala sam jako puno, a kad se sve smirilo, shvatila sam da smo nigdje.

Kad god si stvaram pritisak, kad god reagiram u ljutnji, pogriješim.

Iskoristimo ove energije kako bismo se oslobodili nekih tereta koje vučemo za sobom i osjećamo se iscrpljeno i potrošeno. Ova lunacija ima progresivan učinak. U prilici smo iskoraknuti prema naprijed, probati nešto novo i drukčije. Neki preokreti zaista mogu biti i magični, nepredvidivi.

Listopadske pomrčine otjerale su maglu i sada je vrijeme da počistimo toksične sadržaje iz našeg života koji su nam oduzimali osjećaj osobne moći i kreativnu energiju.

Julijana Oremović