Ovaj jednostavan složenac od tikvica i rajčica oduševit će i najzahtjevnija nepca!
Musaka (casserole) od tikvica i rajčice – Recept
Sastojci:
- 1 ½ šalice ribanog sira
- ⅓ šalice ribanog parmezana
- 2 češnja češnjaka, mljevena
- ½ žličice sušenog origana
- ½ žličice sušenog bosiljka
- sol i papar po ukusu
- 2 srednje tikvice, tanko narezane
- 5 rajčica narezanih na tanke ploške
- ¼ šalice maslaca
- 2 žlice sitno nasjeckanog luka
- ¾ šalice finih krušnih mrvica
Priprema:
Lagano premažite maslacem tavu veličine 22x22cm.
Pomiješajte sir, parmezan, češnjak, origano i bosiljak u velikoj zdjeli. Začinite solju i paprom; stavite na stranu.
U tepsiju posložite kriške tikvica. Po vrhu pospite 1/4 mješavine sira i začinskog bilja.
Posložite 1/2 rajčice i nadjenite još 1/4 smjese od sira. Ponovite slojeve.
Otopite maslac u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk; dinstajte i miješajte dok ne omekša i postane proziran. Umiješajte krušne mrvice i kuhajte dok ne upiju maslac.
Pospite po vrhu tepsije.
Pokrijte folijom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25 minuta na 190 stupnjeva. Uklonite foliju i pecite dok se ne napravi korica i povrće ne omekša, oko 20 minuta.
Dobar tek!
ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić