Foto: Atma

Ovaj jednostavan složenac od tikvica i rajčica oduševit će i najzahtjevnija nepca!

atma.hr – 52




Musaka (casserole) od tikvica i rajčice – Recept

Sastojci:

  • 1 ½ šalice ribanog sira
  • ⅓ šalice ribanog parmezana
  • 2 češnja češnjaka, mljevena
  • ½ žličice sušenog origana
  • ½ žličice sušenog bosiljka
  • sol i papar po ukusu
  • 2 srednje tikvice, tanko narezane
  • 5 rajčica narezanih na tanke ploške
  • ¼ šalice maslaca
  • 2 žlice sitno nasjeckanog luka
  • ¾ šalice finih krušnih mrvica

Priprema:

Lagano premažite maslacem tavu veličine 22x22cm.

Pomiješajte sir, parmezan, češnjak, origano i bosiljak u velikoj zdjeli. Začinite solju i paprom; stavite na stranu.

U tepsiju posložite kriške tikvica. Po vrhu pospite 1/4 mješavine sira i začinskog bilja.

Posložite 1/2 rajčice i nadjenite još 1/4 smjese od sira. Ponovite slojeve.

atma.hr – 52




Otopite maslac u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk; dinstajte i miješajte dok ne omekša i postane proziran. Umiješajte krušne mrvice i kuhajte dok ne upiju maslac.

Pospite po vrhu tepsije.

Pokrijte folijom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25 minuta na 190 stupnjeva. Uklonite foliju i pecite dok se ne napravi korica i povrće ne omekša, oko 20 minuta.

IMG 20240826 160949a
Foto: Atma

Dobar tek!

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić