Upustite se u ledenu avanturu i uživajte u slojevima LEDENOG VJETRA (brza vegan verzija)

6272

Upustite se u ledenu avanturu i uživajte u slojevima pjenastog biskvita, ukusnih krema i najdražih komadića voća. Ledeni vjetar mnogima je omiljena slastica, odličan izbor laganog i voćnog deserta kojem ne mogu odoljeti mnoga istančana nepca. Evo jednostavne i preukusne verzije za vegane!

atma.hr – 78




Sastojci:

Za kore:

1 šalica nesoljene vode u kojoj se kuhao slanutak, može iz staklenke ili konzerve (aquafaba) ili egg replacera za kolače
1 šalica šećera
1,5 šalica glatkog brašna
pola žličice praška za pecivo
malo sode bikarbone (nekoliko prstohvata)
5 žlica ulja
1 žlica octa

Za 1. kremu:

2 kreme od vanilije iz vrećice tipa Galetta
3 dl biljnog mlijeka (soja)
½ litre biljnog šlaga

atma.hr – 39

Za 2. kremu:

½ l biljnog šlaga

Voće po izboru (sitno sjeckano)

Priprema:

Za kore; tući vodu od slanutka (domaću, iz staklenke ili konzerve – aquafabu) sa šećerom kojega treba dodavati postupno (ili umutiti egg replacer za biskvite). Kada je čvrsto, dodati brašno pomiješano sa sodom bikarbonom i praškom za pecivo. Zatim lagano umiješati žlicu po žlicu ulja i na kraju ocat. Peći na 180 °C oko 30 min. Smjesa je dovoljna za veliki lim od pećnice ili se mogu peći dvije okrugle kore (jedna po jedna), promjera 28 – 30 cm. Rezati biskvit kada je hladan. Ako se radi četvrtasti biskvit, rezati na dva ili tri puta (ako se reže na tri puta, torta će biti viša).

Staviti u zdjelu sastojke za prvu kremu i tući mikserom, što je gotovo za nekoliko minuta.

Zatim u drugoj zdjeli istući šlag.

Slagati na biskvit prvu kremu s pudingom, na nju sloj voća i zatim šlag pa ponovno: biskvit, krema, voće, šlag…

U slast!

 

Widget not in any sidebars