Sastojci
- 2/3 šalice slanutkovog brašna (prosijati ga ili ga dodatno smiksati da bude glatko, umjesto slanutkovog odlično ide i sojino brašno, njega ne treba dodatno prosijati)
- 1 šalica rižinog brašna
- 2/3 šalice pirovog brašna
- 1 žlica praška za pecivo bez aluminija
- 1 žličica sode bikarbone
- Prstohvat soli
- Sok od pola limuna
- 1 vanilin šećer
- 2/3 šalice agave (ili javorovog sirupa ili ½ šalice smeđeg šećera)
- ½ šalice kokosovog maslaca (najbolji je za biskvite, ako ga nemate može i hladno prešano ulje ili rastopljeni bio margarin ili maslac)
- 2,5 dcl sojinog jogurta SoyaDe
- 2,5 dcl kokos napitka (ili neki drugi sok npr od naranče, jabuke….)
- 1 pakovanje smrznutih višanja-provjeriti svaku da ne bi bilo koštica (1/2 kg) ili svježih al onda staviti manje aru praha
- 1 jabuka
- 3-4 žlice aru praha
- 3 žlice marmelade od marelice, šipka ili šumskog voća
- ½ šalica agavinog sirupa
- 1 vanilin šećer
- Malo korice limuna ili malo soka od limuna
Postupak pripreme
Pomiješati 3 vrste brašna, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i vanilin šećer. Zatim dodati „mokre“ sastojke: kokos maslac, agavu, sojin jogurt, sok od limuna i kokosov napitak. Sve dobro pomiješati. Razmazati pola smjese za biskvit na nauljenu škrovadu i na biskvit poredati ploške jabuke (prethodno oguljene).
Zapeći 10-15 minuta. U posebnu posudu pomiješati sve sastojke za nadjev. Staviti na biskvit sa jabukama i preliti ostatkom tijesta za biskvit i zapeć ½ sata na 180C.
Dobro ohladiti kolač prije rezanja…
Majstor kuhar, Mia Šoškić
Makrovega