Poticajna i maštovita knjiga o uzgoju biljaka za prehranu u zatvorenom prostoru, odnosno slikovit vodič o tome kako u svom domu stvoriti vrt koji će donositi plodove cijele godine. Autorica nudi vrlo jasne upute i praktične savjete za kućno vrtlarenje, a odabrane su kulture: zeleni izbojci, začinsko bilje, vlati mlade pšenice, klice i gljive, rotkvice, mrkva, rajčice, kelj i blitva, špinat, cikla, čili, krumpir i drugo povrće.
Želite li u vlastitom domu ekološki uzgajati povrće, zelene izbojke i ljekovito bilje i uživati u njima?
Sanjate li o tome da kod kuće prijateljima poslužujete večeru koju ste nadopunili u vlastitoj kuhinji uzgojenom ciklom, rikulom ili izdancima brokule uz dodatak gljiva koje ste uzgojili u uzgajalištu smještenom u vašem podrumu?
Razmišljate li o svježe ubranim zelenim izbojcima kao nezaobilazan dodatak sokovima i smoothijima za bolji početak dana?
Uz priručnik Vrt u kuhinji sve to postaje moguće, zahvaljujući Elizabeth Millard, iskusnoj američkoj farmerici i promotorici ekološkog i održivog uzgoja hrane, koja vas u svojoj knjizi poučava kako da u vlastitom domu uzgojite zelene izbojke, klice, ljekovito bilje, gljive, rajčice, ciklu, mrkvu, paprike pa čak krumpire.
Ovaj ilustrirani priručnik na više od 200 stranica donosi vam informacije i praktične savjete koji će vam omogućiti da sami počnete uzgajati barem dio hrane koju jedete bez obzira na prostor koji vam je na raspolaganju.
Vrt u kuhinji objašnjava:
- Kako osigurati svjetlost, prozračnost i vlagu za uzgoj bilja u domu
- Kako pripremiti supstrat za uzgoj povrtnica
- Koje su žardinjere najprikladnije za uzgoj povrtnica
- Gdje kupiti i kako čuvati sjeme
- Kako uzgojiti pojedine vrste povrtnica
- Koji su problemi koji se javljaju prilikom uzgoja povrtnica i kako ih riješiti
Proglašena od strane The Chicago Tribune “Best Garden Books of 2014” -Najboljom knjigom o vrtlarstvu 2014. godine.
O autoru:
Elizabeth Millard, zajedno sa svojom partnericom, Karlom Pankow, upravlja farmom Bossy Acres, smještenom u Minnesoti. Na svojem imanju okuplja stotinu članova i posve ga podupire i financira zajednica (CSA). Njihova farma svojim ekološkim proizvodima opskrbljuje članove i lokalne restorane, a sve to s ciljem razvoja snažnog i održivog sustava uzgoja i plasmana zdrave hrane.
Elizabeth Millard često vodi radionice o vrtlarstvu, kao i o fermentaciji i kuhanju sa sezonskim namirnicama. Kao urednica lokalne internetske stranice posvećene održivoj proizvodnji hrane, Simple Good and Tasty, ona potiče čitatelje da se povežu s brojnim nacionalnim proizvođačima ekološke hrane, neprofitnim agencijama isl., a kako bi dodatno promicala važnost zdrave hrane i održivog uzgoja.
Uz to što je vlasnica farme, što je učiteljica i urednica, autorica je članaka objavljivanih u časopisima kao što su Hobby Farm Home, Experience Life i Urban Farm, te mnogih drugih publikacija.
Elizabeth Millard: Vrt u kuhinji
Stvorite u svom domu vrt koji rađa cijele godine
Poticajna i maštovita knjiga o uzgoju biljaka za prehranu u zatvorenom prostoru, odnosno slikovit vodič o tome kako u svom domu stvoriti vrt koji će donositi plodove cijele godine.
Autorica nudi vrlo jasne upute i praktične savjete za kućno vrtlarenje, a odabrane su kulture: zeleni izbojci, začinsko bilje, vlati mlade pšenice, klice i gljive, rotkvice, mrkva, rajčice, kelj i blitva, špinat, cikla, čili, krumpir i drugo povrće.
224 stranice
Format: 15×22 cm
Cijena: 145 kn – Kupi ovdje