Ako ste ljubitelj kokosa – ovo je pravi recept za vas. Ovaj ukusan desert će vas osvojiti svojom teksturom i bogatim okusom. Priprema je jednostavna, a rezultat je poslastica koju ćete sigurno spremati iznova i iznova.
Sastojci:
Za koru:
- 200 g oraha ili badema
- 100 g očišćenih datulja, natopljenih u vodi 30 minuta
- 2 žlice kokosovog ulja
Za punjenje:
- 400 g indijskih oraha, natopljenih u vodi 4 sata ili preko noći
- 400 ml kokosovog mlijeka (punomasnog)
- 100 ml javorovog sirupa ili agavinog sirupa
- Sok od 1 limuna
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 100 g kokosa (sušenog, nezaslađenog)
- 50 g kokosovog ulja, otopljenog
Za preljev:
- 200 ml kokosovog mlijeka (punomasnog, hladnog)
- 2 žlice javorovog sirupa
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- Sušeni kokos za posipanje
Priprema:
Priprema kore:
U procesoru za hranu ili blenderu sameljite orahe/bademe, datulje (ocijeđene) i kokosovo ulje dok ne dobijete ljepljivu smjesu.
Pritisnite smjesu na dno kalupa za torte obloženog papirom za pečenje, formirajući čvrstu koru. Stavite u hladnjak dok pripremate punjenje.
Priprema punjenja:
Ocijedite indijske orahe i stavite ih u blender zajedno s kokosovim mlijekom, javorovim sirupom, sokom od limuna, vanilijom, kokosom i otopljenim kokosovim uljem.
Blendajte na visokoj brzini dok smjesa ne postane glatka i kremasta.
Izlijte punjenje preko pripremljene kore i poravnajte.
Stavite u zamrzivač na najmanje 4 sata ili dok se ne stvrdne.
Priprema preljeva:
Ohlađeno kokosovo mlijeko izmiksajte s javorovim sirupom i vanilijom dok ne postane pjenasto.
Prije posluživanja, izvadite cheesecake iz zamrzivača, ostavite da se malo odmrzne, zatim ga premažite preljevom i posipajte sušenim kokosom.
Cheesecake ostavite na sobnoj temperaturi 15-20 minuta prije rezanja.
Uživajte u bogatom okusu kokosa u svakom zalogaju!
ATMA