Ako ste ljubitelj kokosa – ovo je pravi recept za vas. Ovaj ukusan desert će vas osvojiti svojom teksturom i bogatim okusom. Priprema je jednostavna, a rezultat je poslastica koju ćete sigurno spremati iznova i iznova.

atma.hr – 52




Sastojci:

Za koru:

  • 200 g oraha ili badema
  • 100 g očišćenih datulja, natopljenih u vodi 30 minuta
  • 2 žlice kokosovog ulja

Za punjenje:

  • 400 g indijskih oraha, natopljenih u vodi 4 sata ili preko noći
  • 400 ml kokosovog mlijeka (punomasnog)
  • 100 ml javorovog sirupa ili agavinog sirupa
  • Sok od 1 limuna
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 100 g kokosa (sušenog, nezaslađenog)
  • 50 g kokosovog ulja, otopljenog

Za preljev:

  • 200 ml kokosovog mlijeka (punomasnog, hladnog)
  • 2 žlice javorovog sirupa
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • Sušeni kokos za posipanje

atma.hr – 52




Priprema:

Priprema kore:

U procesoru za hranu ili blenderu sameljite orahe/bademe, datulje (ocijeđene) i kokosovo ulje dok ne dobijete ljepljivu smjesu.

Pritisnite smjesu na dno kalupa za torte obloženog papirom za pečenje, formirajući čvrstu koru. Stavite u hladnjak dok pripremate punjenje.

Priprema punjenja:

Ocijedite indijske orahe i stavite ih u blender zajedno s kokosovim mlijekom, javorovim sirupom, sokom od limuna, vanilijom, kokosom i otopljenim kokosovim uljem.

Blendajte na visokoj brzini dok smjesa ne postane glatka i kremasta.

Izlijte punjenje preko pripremljene kore i poravnajte.

Stavite u zamrzivač na najmanje 4 sata ili dok se ne stvrdne.

Priprema preljeva:

Ohlađeno kokosovo mlijeko izmiksajte s javorovim sirupom i vanilijom dok ne postane pjenasto.

Prije posluživanja, izvadite cheesecake iz zamrzivača, ostavite da se malo odmrzne, zatim ga premažite preljevom i posipajte sušenim kokosom.

Cheesecake ostavite na sobnoj temperaturi 15-20 minuta prije rezanja.

Uživajte u bogatom okusu kokosa u svakom zalogaju!

ATMA