
Ovaj nevjerojatan kolač je puno stvari odjednom: nepečen je, ne sadrži gluten i prikladan je za vegane.
Također je nevjerojatno ukusan, s luksuznim slojem ganache čokoladne glazure.
Sastojci:
- 300 gr datulja
 - 200 gr oraha
 - 60 gr kakao praha
 - 1 žlica ekstrakta vanilije
 - voda
 - malo soli
 
Za glazuru:
- 40 gr kakao praha
 - pola žlice ekstrakta vanilije
 - 50 gr javorovog sirupa
 - 2 žlice biljnog ulja ili otopljenog kokosovog ulja
 
Priprema:
Očistite datulje od koštica, sameljite ih u blenderu pa dodajte orahe, 60 gr kakao praha, 1 žlicu ekstrakta vanilije i malo soli.
Polako dodajte i vodu, koliko je potrebno da smjesa postane glatka.
Razvucite je u plehu i ostavite u frižideru da se kratko rashladi pa prelijte glazurom od kakao praha pomiješanog sa pola žlice ekstrakta vanilije, javorovim sirupom i uljem.
Dobar tek!
                







