Ovaj nevjerojatan kolač je puno stvari odjednom: nepečen je, ne sadrži gluten i prikladan je za vegane.
Također je nevjerojatno ukusan, s luksuznim slojem ganache čokoladne glazure.
Sastojci:
- 300 gr datulja
- 200 gr oraha
- 60 gr kakao praha
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- voda
- malo soli
Za glazuru:
- 40 gr kakao praha
- pola žlice ekstrakta vanilije
- 50 gr javorovog sirupa
- 2 žlice biljnog ulja ili otopljenog kokosovog ulja
Priprema:
Očistite datulje od koštica, sameljite ih u blenderu pa dodajte orahe, 60 gr kakao praha, 1 žlicu ekstrakta vanilije i malo soli.
Polako dodajte i vodu, koliko je potrebno da smjesa postane glatka.
Razvucite je u plehu i ostavite u frižideru da se kratko rashladi pa prelijte glazurom od kakao praha pomiješanog sa pola žlice ekstrakta vanilije, javorovim sirupom i uljem.
Dobar tek!