Da li ste i vi od onih koji su željni mira, i one nutarnje duševne tišine koja vas oslobađa svih misli, emocija, želja, i očekivanja ? Zar ne bi bilo lijepo moći zatvoriti oči i barem na kratko iskoračiti iz sadržaja vlastitoga uma, kako bi u tišini našega bića pronašli odmora, te kako bi se napili čistoga znanja sa izvora našega Duha, kojeg možemo kušati tek tada kada se pretvorimo u Tišinu !?

Godinama hranimo svoj um ogromnom količinom informacija koje nam nikada u životu neće biti potrebne, i zbog toga je naš um opterećen beskrajnom analizom svega toga što smo u njega nabacali. Žalosno je to da smo tako moćan alat pretvorili u svojevrsnu kantu za smeće, i da zbog toga sada nemamo unutrašnji mir koji nam je potreban iz razloga jer predstavlja prostor u kojemu se individualna duša ( tragatelj ) susreće sa Bogom.

Mi konstantno govorimo, čak i onda kada šutimo mi pričamo u svome umu, prevrćemo misli i emocije, te ih beskrajno analiziramo. I kada idemo pred Boga u molitvu ili meditaciju, mi i tada pričamo i stvaramo slike u svome umu, kao da mi Bogu imamo reći nešto što On ne zna. Molitva, meditacija ili kontemplacija su prostor Tišine u kojeg trebamo ići kako bi mi slušali, i kako bi se u njemu napili znanja sa čistoga izvora.

U današnjem svijetu koji je posložen tako da nas opterećuje beskrajnim nametnutim moranjima, a koja smo prihvatili jer smo u suštini duboko prevareni, te smo u toj prevari svoje pravo ‘Ja’ zamijenili onim izvještačenim koje ne umije ništa drugo osim da robuje svojim strahovima, veoma je te teško iskusiti istinsku kvalitetu svoga bića.

Međutim, iako teško, to ne znači da je to i nemoguće. Itekako je moguće svoj um osloboditi nepotrebnog sadržaja, i uroniti ga u tišinu našega istinskoga bića. Potrebno je samo da krenemo u procese kojinas do toga vode.

I zbog toga vas pozivam da nam se pridružite u Istri ( Žminj ) gdje ćemo održati jednu veoma korisnu radionicu kontemplacije. Radionica pod nazivom ‘Silent Retreat’ ( povlačenje u Tišinu ) održati će se od 12.03. do 14.03., a uz dva temeljita predavanja ( Satsang ), sastojati će se i od jednoga dana boravka u Tišini, kada ćemo provesti 24 sata bez razgovora, bez mobitela, i bez svjetovnih moranja.

Ako želite sebi priuštiti ovo iskustvo kontemplacije, tada vas ohrabrujem da ne razmišljete previše, jer će vas misli zaplesti u sumnje istrahove. Dakle ako osjećate da vam je ovo potrebno, priuštite si ovaj susret sa vašim bićem.

Kratki opis programa;

Program ( ukratko )

Prvi dan

– okupljanje na mjestu Retreata, do 12h. – druženje, upoznavanje i povezivanje – predavanje na temu kontemplacije – praktično predavanje svjesnog disanja – Satsang – meditacija i detaljna priprema za tišinu.

Napomena; Prvu večer prije spavanja gasimo mobitele i stavljamo ih u ‘karantenu’. A moja supruga će biti zadužena da reagira ukoliko netko od vas bude imao eventualni hitni poziv na koji bi morali reagirati. Prvi dan ćemo dogovoriti sve detalje oko dana Tišine..tako da sve ide bez nekakvih nerazumijevanja i potreba koje će nas ometati.

Drugi dan ( dan bez riječi i razgovora )

– buđenje u 4 ujutro – svjesno disanje ( tehnika za podizanje životne energije )

– meditacija u tišini – povlačenje u Tišinu ( kontemplacija ) – boravak u prirodi i povezivanje sa 5 elemanata ( objašnjeno dan prije) – večernja meditacija i kontemplacija

Napomena; kroz cijeli dan Tišine biti će vam priređeni lagani voćni obroci, i sve će biti prilagođeno tako da imate sve što će vam biti potrebno za taj dan…U slučaju da vam bude potrebna potpora, moja supruga će biti tu za sve koji ne izdrže ostati u Tišini,no do toga neće doći.

Treći dan

– ustajanje u 6 ujutro – meditacija u tišini – kontemplacija na zahvalnost – čajanka i izmjena dojmova – završno predavanje

Smještaj;

Na raspolaganju imamo prekrasnu kuću sa devet soba i šest kupatila, okruženu prekrasnom prirodom u kojoj ćete moći pronaći svoj kutak za meditaciju, kontemplaciju i povezivanje sa svojim bićem.

Cijena radionice;

Cijelokupna radionica sa smještajem iznosi 1100,00 HRK

Za više informacija javite se mailom na: [email protected]