Foto: pixabay.com
Responsive text-52 horizontalU studiji koja može doći kao izazov za umjetnike kao što su Yanni i Enya, skupina britanskih znanstvenika su u žestokoj glazbenoj konkurenciji klinički utvrdili najopuštajuću pjesmu. Osmominutna pjesma „Weightless“ ili „Bestežinska“, britanske skupine „Marconi Union“ izaziva usporavanje otkucaja srca, smanjuje krvni tlak, snižava razinu stres hormona kortizola, pomaže pri uspavljivanju – ali se isto tako nikako ne preporuča za slušanje pri vožnji.

Ova pjesma nije snimljena tek tako, već uz suradnju terapeuta koji imaju iskustva sa ‘zvučnom terapijom’ i kreirali su dobitnu formulu za harmonije, ritmove i melodije koje su postigli gitarom, klavirom, elektronskim sampleovima i zvukovima iz prirode. Za eksperiment, pjesmu su pustili na slušanje u prostoriji s 40 žena koje su bile spojene svakojakim senzorima i dali im da slažu slagalice uz razne pjesme.

300×250 centar text-39

Znanstvenici su pjesmu opisali kao “još više opuštajuću nego masaža, šetnja ili šalica čaja”. Pjesma je 11% više opuštajuća od ostalih pjesama koje su joj bile u konkurenciji.

Ovo je “klinička” rang lista pjesama za opuštanje:

  1. Marconi Union – Weightless
  2. Airstream – Electra
  3. DJ Shah – Mellomaniac (Chill Out Mix)
  4. Enya – Watermark
  5. Coldplay – Strawberry Swing
  6. Barcelona – Please Don’t Go
  7. All Saints – Pure Shores
  8. Adele – Someone Like You
  9. Mozart – Canzonetta Sull’aria
  10. Cafe Del Mar – We Can Fly

300×250 centar text-39

Lyz Cooper, osnivač Britanske akademije za terapiju zvukom, radio je s bendom Marconi Union pri stvaranju ove pjesme, koju je opisao kao “idealnu za opuštanje na kraju napornog dana”. Izjavio je: “Pjesma ima mnogo glazbenih načela koja su pokazala da pojedinačno imaju umirujući učinak. Harmonijski intervali su odabrani kako bi stvarali osjećaj euforije i udobnosti. Ne postoji ponavljajuća melodija koja čini da se vaš mozak u potpunosti isključi jer više ne pokušava predvidjeti što dolazi sljedeće.”

Dr. David Lewis-Hodgson, jedan od znanstvenika koji su pomogli provesti studiju, čak je otišao toliko daleko da upozori: “Savjetujem da ne vozite dok slušate ovu pjesmu jer bi to moglo biti opasno.”

Opustite se i uživajte u zvuku “Weightless”…

ANEMONA CHAKRA SET GLAZBA

ANEMONA - Opuštajuća i iscjeljujuća glazba za čakre

Posebno programirana brainwave glazba

Prilikom slušanja glazbe za čakre događa se proces usklađivanja frekvencija čakri s frekvencijom zvuka, uslijed čega čakre poprimaju svoje izvorno i optimalno vibracijsko stanje.

Najbolja iskustva postižu se ukoliko se CD-ovi koriste neposredno prije spavanja u MAKSIMALNOM trajanju od 60 minuta. Za potpun učinak potrebno je korištenje stereo slušalica. Opustite se u sjedećem ili ležećem položaju i zatvorite oči...

Set uključuje 7 audio CD-ova + multimedijalni PC CD + metalni etui

Cijena: 319 kn - Kupi ovdje

Podudarni sadržaj
PODIJELI
Prethodna objavaZnanstveno ispitivanje mumija dokazalo: Stari Egipćani su bili vegetarijanci!
Slijedeća objavaTEST Kotač Života: Otkriva ono najvažnije o vama u samo 1 minuti!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here