Sigurna, učinkovita i istovremeno hranjiva, ova je juha odličan izbor i za zdravo mršavljenje. Opskrbljena s moćnim nutrijentima iz češnjaka, batata, mrkve te drugih sastojaka, povrtna juha tjera masnoće istovremeno dajući organizmu sve što mu je potrebno.

atma.hr – 52




Namirnice u ovoj juhi puna su vlakana, a začini poput crnog papra i čilija potiču otpuštanje toksina iz tijela. Sigurna, učinkovita i istovremeno hranjiva, ova je juha odličan izbor i za zdravo mršavljenje.

Sastojci:

  • 1 veći batat
  • 3 srednje mrkve
  • 20 dag skuhanog graha
  • 1 manji crveni luk
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 stabljika celera
  • 1 mala žlica mljevene crvene paprike
  • 1 mala žlica mljevenog čilija
  • 1 mali lovorov list
  • sol i papar
  • 1.5 litra temeljca (povrtnog)
  • 3 žlice maslinovog ulja (ili ulja po želji)

Priprema:

1. Batat i mrkvu ogulite, operite i narežite na male kockice. Luk i celer nasjeckajte na sitno, a češnjak protisnite.

2. Zagrijte maslinovo ulje u dubljoj posudi i dodajte luk.

Dinstajte dok malo ne požuti, a zatim dodajte češnjak, nakon njega celer i sve prodinstajte još minutu-dvije. Zatim dodajte batat i mrkvu.

Posolite, popaprite, dodajte čili, mljevenu papriku i lovorov list pa sve zalijte temeljcem i pustite neka se kuha.

Probajte mrkvu i batat i kada primijetite da im treba još par minuta kuhanja, u zdjelu ubacite kuhani grah kako bi se povezao s ostalim sastojcima.

3. Nakon kuhanja sadržaj zdjele štapnim mikserom ili uz pomoć blendera pretvorite u krem juhu.

Dobar tek!

zadovoljna.hr