
Sigurna, učinkovita i istovremeno hranjiva, ova je juha odličan izbor i za zdravo mršavljenje. Opskrbljena s moćnim nutrijentima iz češnjaka, batata, mrkve te drugih sastojaka, povrtna juha tjera masnoće istovremeno dajući organizmu sve što mu je potrebno.
Namirnice u ovoj juhi puna su vlakana, a začini poput crnog papra i čilija potiču otpuštanje toksina iz tijela. Sigurna, učinkovita i istovremeno hranjiva, ova je juha odličan izbor i za zdravo mršavljenje.
Sastojci:
- 1 veći batat
 - 3 srednje mrkve
 - 20 dag skuhanog graha
 - 1 manji crveni luk
 - 3 češnja češnjaka
 - 1 stabljika celera
 - 1 mala žlica mljevene crvene paprike
 - 1 mala žlica mljevenog čilija
 - 1 mali lovorov list
 - sol i papar
 - 1.5 litra temeljca (povrtnog)
 - 3 žlice maslinovog ulja (ili ulja po želji)
 
Priprema:
1. Batat i mrkvu ogulite, operite i narežite na male kockice. Luk i celer nasjeckajte na sitno, a češnjak protisnite.
2. Zagrijte maslinovo ulje u dubljoj posudi i dodajte luk.
Dinstajte dok malo ne požuti, a zatim dodajte češnjak, nakon njega celer i sve prodinstajte još minutu-dvije. Zatim dodajte batat i mrkvu.
Posolite, popaprite, dodajte čili, mljevenu papriku i lovorov list pa sve zalijte temeljcem i pustite neka se kuha.
Probajte mrkvu i batat i kada primijetite da im treba još par minuta kuhanja, u zdjelu ubacite kuhani grah kako bi se povezao s ostalim sastojcima.
3. Nakon kuhanja sadržaj zdjele štapnim mikserom ili uz pomoć blendera pretvorite u krem juhu.
Dobar tek!
                






