Vikendom smo svi opušteniji i lakše nam dođe inspiracija za bogatiji ručak. Nezaobilazni prilog je definitivno krumpir koji najčešće pravim s češnjakom, a ja sam ga ovaj put zamijenila batatom. “Šnicle” od graha i cikle su posebno obogatile ovo jelo. Probajte, vjerujem da će vam se svidjeti.
“Šnicle” od graha i cikle s pireom od batata na češnjaku – Recept
Sastojci:
Pire:
- 1 veći batat ili dva srednja
- Temeljac od povrća
- 2 češnja češnjaka
- Sol
- Papar
Batat oguliti, narezati na kockice i skuhati ga. Kad je batat skuhan izvaditi ga iz vode, dodati mu malo povrtnog temeljca, sol, papar i sitno nasjeckan češnjak. Pasirati batat gnječilicom za pire ili štapnim mikserom.
“Šnicla”:
- Pola kile graha
- 1 veća cikla
- 1 mrkva
- 2 luka
- 3 češnja češnjaka
- 1 šalica zobenih pahuljica
- 3 žlice soja sosa ili tamarija
- Chia “jaje” (1 velika žlica chia sjemenki i 2 žlice vode)
- Sol
- Papar
- Dimljena paprika
Priprema:
Skuhati grah pa ga ohladiti. Skuhati 1 veću ciklu u kori. Kad je cikla skuhana oguliti ju i narezati na sitne kockice.
U multipraktik staviti ohlađeni grah, ciklu, izribanu mrkvu, zobene pahuljice prethodno usitnjene, narezani luk, narezana 3 češnja češnjaka, sol, papar, dimljenu papriku, soja sos ili tamari 2-3 žlice i chia “jaje” te sve usitniti na puls u multipraktiku da ne bude potpuno samljeveno.
Dobivenu smjesu oblikovati u pljeskavice veličine po želji.
Složiti na papir za pečenje i peći pola sata na 180 stupnjeva, a na pola pečenja okrenuti pljeskavice.
Uživajte u svom ručku.
Kristina Rogalo
Možete nas zapratiti i u Viber grupi:
Pridruži se zajednici NutriVege priče & recepti na Viberu https://invite.viber.com/?g2=AQAJRKjutqhFjU%2FDb0CU0owRJHhpWt0JaRUlLMFixWcJ6tyAJOQUaptetVdmYf6W
Grupa je namijenjena za međusobnu razmjenu vegan/vegetarijanskih recepata i slika između članova grupe te pokoji nutricionistički savjet od strane nutricionistice. Informacije podijeljene u ovoj grupi su edukativne i nisu zamjena za medicinski savjet.