Ljubitelji slatkiša, obožavat ćete ovaj namaz koji se priprema za svega nekoliko minuta. Kremasta poslastica idealna je i za vegane.
Za sve ljubitelje čokolade pripremili smo dva recepta za pravljenje domaće nutelle. Sve što vam je potrebno su nekoliko namirnica, blender i 5 minuta vremena. Ova domaća nutella može se poslužiti kao hladna i kao topla poslastica.
Domaća Nutella od slanutka – RECEPT
Sastojci:
- 1 konzerva (1/2 šalice) slanutka, ocijeđenog
- 1/2 šalica biljnog mlijeka
- 1 šalica čokoladnih komadića
- 5 datulja
- 1 žlica javorovog sirupa
- 1 žličica kokosovog ulja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1/4 žličica morske soli
Priprema:
Blendajte sve sastojke dok namaz ne postane kremast. Probajte je li dovoljno slatko.
Dodajte još mlijeka ako je namaz previše gust.
Smjesu prebacite u teglu i ostavite u frižideru da se stegne.
Domaća Nutella od lješnjaka – RECEPT
Sastojci:
- 2 šalice lješnjaka (pečenih i neslanih)
- 1/2 šalice sirovog kakao praha (ili kakao)
- 1/3 šalice javorovog sirupa
- 5 datulja
- 3/4 šalice vode
- 1/4 žličice morske soli
- 1 žličica kokosovog ulja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
Stavite lješnjake u blender i blendajte dok smjesa ne postane glatka poput maslaca od kikirikija.
Zatim dodajte preostale sastojke i miksajte dok namaz ne postane kremast.
Možete po potrebi još zasladiti ili dodati vodu ako je namaz pregust.
Čuvajte u tegli u frižideru dva do tri tjedna.
Dobar tek!