Ljubitelji slatkiša, obožavat ćete ovaj namaz koji se priprema za svega nekoliko minuta. Kremasta poslastica idealna je i za vegane.

atma.hr – 52




Za sve ljubitelje čokolade pripremili smo dva recepta za pravljenje domaće nutelle. Sve što vam je potrebno su nekoliko namirnica, blender i 5 minuta vremena. Ova domaća nutella može se poslužiti kao hladna i kao topla poslastica.

Domaća Nutella od slanutka – RECEPT

Sastojci:

  • 1 konzerva (1/2 šalice) slanutka, ocijeđenog
  • 1/2 šalica biljnog mlijeka
  • 1 šalica čokoladnih komadića
  • 5 datulja
  • 1 žlica javorovog sirupa
  • 1 žličica kokosovog ulja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1/4 žličica morske soli

Priprema:

Blendajte sve sastojke dok namaz ne postane kremast. Probajte je li dovoljno slatko.

Dodajte još mlijeka ako je namaz previše gust.

Smjesu prebacite u teglu i ostavite u frižideru da se stegne.

atma.hr – 52




Domaća Nutella od lješnjaka – RECEPT

Sastojci:

  • 2 šalice lješnjaka (pečenih i neslanih)
  • 1/2 šalice sirovog kakao praha (ili kakao)
  • 1/3 šalice javorovog sirupa
  • 5 datulja
  • 3/4 šalice vode
  • 1/4 žličice morske soli
  • 1 žličica kokosovog ulja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema:

Stavite lješnjake u blender i blendajte dok smjesa ne postane glatka poput maslaca od kikirikija.

Zatim dodajte preostale sastojke i miksajte dok namaz ne postane kremast.

Možete po potrebi još zasladiti ili dodati vodu ako je namaz pregust.

Čuvajte u tegli u frižideru dva do tri tjedna.

Dobar tek!

sensa.mondo