pixabay.com

Rakovi, neki od vas bi trebali dobro otvoriti oči kad je u pitanju poslovna situacija, a posebno vi koji ste sami svoj šef. Jer nisu svi suradnici s kojima poslovno surađujete dobri kako se predstavljaju. Netko je u vama vidio jak potencijal za napredak i ostvarenje ambicija pa se sad hoće uz vas domoći slave, a da pri tome ne radi skoro ništa. Škorpioni, ovo je Mjesec sudbine za većinu vas u ovom znaku, pun subinskih i lijepih događanja. Za neke od vas, osoba iz prošlosti bi mogla probati na tih način da vam se približi. Pazite dobro šta stoji iza te tišine. Nema potrebe da držite u sebi bilo što što imate za reći drugim ljudima.

atma.hr – 52
Lenormand karte, karte za proricanje prozvane su prema znamenitoj francuskoj proročici Marie Anne Lenormand (1772.-1843.). Predstavljaju najpopularnije karte za proricanje sudbine nakon tarot karata.

Danas se gotovo bez iznimke koristi manji špil koji se sastoji od 36 karata, koji je nastao početkom 19. stoljeća. Veliki špil je koristila sama Madam Lenormand i taj se sastoji od 54 karte, a stvoren je prema uzoru na tarot karte poznatog francuskog okultiste Etteille (1738.-1791.).

Prve karte nazvane njenim imenom počele su se proizvoditi svega nekoliko godine nakon smrti Madam Lenormand, kada je izdan špil od 54 karte za proricanje uz 5 knjiga koje su se bavile temama astrologije, hiromantije itd.

Ovo je generalno otvaranje za horoskopske znakove prema Lenormand kartama. Takve vrste prognoza mogu, a i ne moraju rezonirati sa svima.

Ukoliko kod opisa događanja za vaš znak, nema tog nečeg što bi vas interesiralo, znači da se u to vrijeme neće ništa bitno događati u nekom određenom segmentu života. Vrijeme, ukoliko je navedeno, tumačim kao krajnju granicu da se nešto desi.

2.1. je Merkur krenuo direktnim hodom, ali je u sjenci do 20.1. pa se nemojte se iznenaditi ako i dalje osjećate težinu. Ovo kažem iz vlastitog iskustva, proći će i ovi dani, a onda će nam svakako svima biti lakše. Uživajte u čitanju.

atma.hr – 52
OVAN

Za većinu pripadnika ovog znaka, ovo je mjesec u kojem će se pred vama otvoriti neke nove šanse. Nemojte ih propustiti bilo da se radi o emotivnom životu ili poslu.

U ovom mjesecu, uspjeh vam svakako dolazi kao rezultat ranijeg planiranja i donosi vam stabilnost, a i sami ćete se osjećati moćno, posebno vi koji želite napredovati na poslu.

Za neke od vas koji nisu samostalni i nisu sam svoj šef, moguće je da će ostvariti napredak. Komunikacija, koja će se odvijati jako brzo, sada vam donosi priliku da popravite nešto što niste bili u stanju ranije. Ako se nadate povoljnom raspletu nekih ugovora, sada vam Univerzum šalje pozitivne signale.

Zadnjih sedam dana ovog mjeseca, neki od vas će se osjećati frustrirano, ali znajte da će to trajati samo par dana. Netko s kim ste započeli prijateljski odnos, sada će vam pokazati da prema vama osjeća nešto više, na vama je odluka. Ovo se odnosi na slobodne pripadnike ovog znaka.

Što se tiče obiteljskih odnosa, ako ste imali neke nesporazume, sada dolazi do smirenja. Donijeli ste neke nove odluke i vidjet ćete da u svom izboru niste pogriješili.

BIK

Ukoliko neki od vas imaju malo specifičan emotivni odnos u kojem niste sigurni što druga strana misli, znajte da ima iskrene namjere prema vama i da ste joj jako često u mislima. Emocije postoje, ali ih treba pokazati.

Naći ćete se u prilici da otpustite negativne emocije u vezi neke nepravde iz prošlosti. A i sami ćete vidjeti koliko ćete se bolje osjećati u srcu s takvim načinom razmišljanja. Mogli biste se i distancirati od nekih osoba, što će se pokazati dobrom odlukom.

Jedan novi životni ciklus je pred vama i šteta bi bilo ne iskoristiti ga jer ovaj mjesec sudbina vam nosi dobre dane, a vi slušajte sebe i svoj unutarnji glas i sigurno nećete pogriješiti. Stvarate sami sebi jedan novi životni put.

Vi koji vjerujete u anđele čuvare, pratite znakove oko sebe ovog mjeseca i znajte da što god da ste osjetili, nije vam se učinilo. Postoji osoba koja vas je u prošlom periodu omalovažavala, a sada će se ta ista osoba sama distancirati od vas.

atma.hr – 52
BLIZANCI

Ovo je mjesec kada će većina vas ostvariti uspjeh na poslu, a radi se o nečemu što ste duže željeli, ali vam je dan bio prekratak da biste se tome posvetili. Morate odrediti prioritete, ono što je važno i ono što može čekati, a ako imate plan onda uspjeh neće izostati.

Iskoristite ovo vrijeme, idite polako i neće vam biti žao. Vama koji ste upoznali novu osobu, ne dajte se odmah cijelom dušom, neka se i druga strana pokaže, ali djelima. Nema potrebe nikuda srljati, a ako se ovog budete držali, na kraju ćete biti ponosni sami na sebe.

Radi se o osobi koja je poprilično statična, ali nije vaše da rješavate sve tuđe probleme. U redu je pomoći, ali nemojte raditi sve za druge. Tu se gubi granica između pomoći i preuzimanja cijelog tereta na svoja leđa.

Vi jeste puni energije, ali nije vam potrebno slušati nečije pesimistične priče. To zna jako umarati. Jasan razgovor s partnerom je ono što vam treba, kako biste uspostavili jasne granice.

RAK

Neki pripadnici ovog znaka mogli bi se ovog mjeseca naći na raskrižju. Pitat ćete se kojim putem krenuti i što je najbolje po vas. Nemojte se ustručavati tražiti savjet od osobe koja vam želi dobro, ali možete vjerovati i sebi jer se nećete prevariti u izboru.

Neki od vas bi trebali dobro otvoriti oči kad je u pitanju poslovna situacija, a posebno vi koji ste sami svoj šef. Jer nisu svi suradnici s kojima poslovno surađujete dobri kako se predstavljaju. Netko je u vama vidio jak potencijal za napredak i ostvarenje ambicija pa se sad hoće uz vas domoći slave, a da pri tome ne radi skoro ništa. U ovom mjesecu se svakako morate čuvati licemjernih osoba.

A i vaš vlastiti moral će biti testiran. Nekima od vas, u životu će pomoći osoba od povjerenja koja će vas savjetima zaštititi od situacija u kojima biste mogli biti povrijeđeni. Ne trebate istom mjerom uzvraćati nekome tko je u stanju prisvojiti tuđe zasluge.

Vašu snagu usmjerite prema nečemu što vas čini sretnim, ovo je samo jedna u nizu lekcija na vašem životnom putu. Nema potrebe da ulazite u bilo kakvo rivalstvo s prevarantima.

atma.hr – 52
LAV

Nekima od vas Univerzum će pomoći da se neke nečasne situacije istjeraju na čistac tako da nećete morati samostalno istjerivati pravdu. Onima koji su vam učinili loše, Univerzum će isporučiti ono što su zaslužili. Vaša intuicija se jako pojačala u prošloj godini, slušajte je i dalje i stvari će vam postati jasnije nego ranije.

Neka osoba u vašoj blizini prolazi kroz važne životne promjene, a vi se svakako pobrinite da je podržite, neće vam biti žao. U nekim novčanim pitanjima stvari će ići u pozitivnom smjeru. Neke stvari koje su vas kočile u prošloj godini, sada se pokreću sa mrtve točke, a ovo se najviše odnosi na financije i posao.

Ovo su svakako dani kad ćete financijski biti u plusu. Malo ćete više voditi računa o zdravlju, što je veoma pohvalno. Vi koji ste u stabilnim vezama, znajte da vam je partner jako naklonjen. Vi koji ste dugo usamljeni, ova godina vam donosi novu osobu u život. Nekima od vas će se popraviti ugled u društvu.

Novi životni ciklus koji je pred vama nosi puno manje problema, a vi ćete svakako biti ponosni na sebe. Slobodni, čuvajte se lukavog udvarača. Dobro promotrite postupke te osobe i njezin “govor tijela”. Vi koji ste bili predmet ogovaranja nekih osoba, pazite se istih u narednom periodu.

DJEVICA

Nekim pripadnicima ovog znaka, jedna lijepa poslovna šansa će se doslovno pojaviti pred vratima, a to nastojte iskoristiti na najbolji mogući način jer ćete tako ostvariti veliki uspjeh. Vama će se to svidjeti, a vaš rad će napokon biti cijenjen.

Osjećat ćete se jako dobro u svemu ovome. Netko tko vam je jako drag, a s kim imate prijateljski odnos, imat će jedan problem.Tražit će od vas savjet ili pomoć. Ljudski je pomoći, ali nemojte pretjerivati i pokušavati srediti tuđi život.

Ne rasipajte svoju dobrotu i iskoristite ovaj mjesec više za sebe, a manje za druge. Vi koji imate dogovor oko nekih noviteta na poslu, sav vaš raniji trud će se isplatiti i cijela situacija će imati pozitivan ishod po vas.

Neki pripadnici ovog znaka morat će donijeti neke bitne odluke, kojim putem i u kojem smjeru krenuti, a ako budete slušali svoju intuiciju, na kraju mjeseca ćete biti ponosni na svoj uspjeh. Vi koji imate neke planove za preseljenje, čak i preko granice, morat ćete napraviti neki kompromis oko svojih želja, između onog što je zaista bitno i onog što vaše srce želi.

atma.hr – 52
VAGA

Za većinu pripadnika ovog znaka, ovo će biti mjesec komunikacije. To se u prvom redu odnosi na posao jer ćete mudrim nastupom izbjeći dosta stresa i problema koji vas već dugo prate.

Problemi koji vas prate, ne vašom krivicom, neće se riješiti ni u dva naredna mjeseca, ali zato mudro postupajte sa onima koji su iste probleme kreirali i koji vam ne misle dobro. Vi ste povjerenje stekli ranije, a vaš prošlogodišnji napredak će vam pomoći da ovo lakše podnesete. Početak proljeća označit će kraj lošeg i početak sretnijeg razdoblja.

Ne uzimajte učešća u tračevima i ogovaranjima jer ste intelektualno iznad toga. Netko u vašoj blizini ne osjeća se dobro i to bi moglo rezultirati svađama koje se vuku od ranije.

Ta osoba je dosta tvrdoglava, a vi zauzdajte vlastitu tvrdoglavost i pokušajte pronaći ravnotežu. Vaša želja da radite na sebi dovest će do toga da se malo osamite tijekom mjeseca, što će vam činiti dobro.

ŠKORPION

Mjesec sudbine za većinu pripadnika ovog znaka, pun sudbinskih i lijepih događanja. Nekima od vas, osoba iz prošlosti bi se mogla na tih način pokušati približiti. Pazite dobro što stoji iza te tišine. Nema potrebe da držite u sebi bilo što što imate potrebu reći drugim ljudima.

Zašto biste to držali u sebi? Ukoliko se nosite sa nepravdom u obitelji, probajte živjeti na način da se ne zamarate sa stvarima koje se, iako su nepravedne, neće promijeniti. Vama koji ste dobri govornici, ovaj će mjesec donijeti mnogo dobroga. Nemojte sebi dozvoliti da vam emotivna stanja, kakva god da jesu, narušavaju mir koji vam Univerzum šalje ovoga mjeseca.

Povucite crtu između vaših želja i realnosti. Budite sami sebi na prvom mjestu. Ali ipak, poslušajte malo i drugu stranu, pa zajedno nađite zlatnu sredinu.

Oni koji su u dužim vezama, kroz ovaj mjesec će shvatiti da je partner prava osoba za njih, tj. da je prošao sve vaše “testove”. Nema potrebe da više važete riječi i dijela druge strane, vaša veza dobija priliku da prijeđe na višu razinu.

atma.hr – 52
STRIJELAC

Pripadnici ovog znaka, znajte da je kraj jednog lošeg životnog perioda iza vas, a pri tome ne mislim samo na prošlu godinu, nego i one protekle u kojima ste nosili teret na svojim leđima.

Dugo ste stagnirali, a sada kad sve zbrojite, svjesni ste koliko vas je sve to unazadilo i zakočilo vašu ambicioznost. Sada ste spremni da se ogledate oči u oči sa nekim osobama koje su vas skoro dovele do kolapsa. Jednostavno, morate se uzdignuti i staviti sebe na prvo mjesto jer sad vidite da nema smisla čekati.

Probajte biti otvoreni prema sebi i iskreno stavite na papir što valja, a što ne u vašem životu. Jasno vam je da nema smisla i dalje nekoga čekati da se sredi jer je jasno da od toga nema ništa. Vi koji ste odlučili mijenjati život, pazite se društva osoba koje nisu otvorenog uma, takvi vam samo mogu donijeti još više uznemirenosti.

Iako vam nije teško ući u neke rizične situacije, radije se posvetite svom vlastitom oporavaku jer su vas predugo neke stvari kočile, a život je prolazio mimo vas. Ne zamarajte se propuštenim šansama, već dajte priliku novima.

JARAC

Kod nekih pripadnika ovog znaka, u njihovom krugu prijatelja, postoji osoba koja je jako dominantna. U vama vidi pravog prijatelja, ali ipak pripazite jer bi mogla za svoju osobnu korist nesvjesno tražiti nešto nerealno od vas.

Nekima od vas, koji su slobodni, u život ulazi nova osoba. Nakon niza izlazaka, sve će prerasti u jednu lijepu vezu, ukoliko ste vi spremni na to. Nekima od vas karte ukazuju na putovanje, a ako se radi o poslovnom putu, nema potrebe da razmišljate jer vidim jako lijep ishod po vas. Nemojte ignorirati svoju intuiciju, posebno na polju emotivnih odnosa.

Onima kojima su veze došle do kraja, samo prihvaćanje činjenice da su opet sami će donijeti osjećaj nevjerojatne unutarnje snage. Ako želite nešto novo, nemojte pokušavati dobiti sve sada i odmah, radije napravite neki redoslijed i dočekat ćete kraj mjeseca s puno manje stresa.

atma.hr – 52
VODENJAK

Većina pripadnika ovog znaka izložena je stresu iz okoline. Neke osobe ste previše idealizirali, ali sada jasno vidite tko su vam prijatelji, a koji su se samo pretvarali da jesu. Znajte da je dobro da se situacija iskristalizirala i da je sve prošlo bez svađa, u tišini.

Oni koji planiraju budućnost neka slobodno rade po planu. U ovom mjesecu je bitno da odredite prioritete. Neke osobe više ne pripadaju u vaš život i ako ih ostavite iza sebe to će vam donijeti veliko rasterećenje.

Nekima od tih osoba, sada biste mogli jasno pokazati da su vas loše procijenili kao osobu. Sada će svi biti u prilici vidjeti vaše kvalitete pa u tome možete biti ponosni sami na sebe. Za neke od vas, postoji mogućnost novog i boljeg posla.

Odluka koju ste donijeli u proteklom periodu, da stavite sebe na prvo mjesto, donosi vam samo dobro. Na emotivnom planu znate što je dobro za vas pa više nećete slušati savjete drugih, već sami sebe, što je u konačnici najbolje za vas.

RIBE

Ovo je za većinu pripadnika ovog znaka, mjesec kakvih- takvih dobitaka. Vi želite s nekim jedan novi početak i nadate se razgovoru s tom osobom. Onima koji su slobodni, uskoro bi u život mogla ući nova osoba, s kojom će se jako dobro slagati.

Nije dobro ulaziti u odnos sa nekim tajnama, ali u ovom trenutku vam je jasno da je neke stvari, bar u početku, bolje zadržati za sebe. Ne morate odmah na početku reći sve o sebi, a s vremenom će se pojaviti potreba da se više otvorite, posebno ako želite trajniji odnos.

Za one koji su slobodni, moglo bi se raditi o osobi koja živi na udaljenosti od vas, a često putuje radi posla. Ne pokušavajte preuzeti vodstvo i dominirati odmah na početku, dopustite da se i druga strana malo iskaže i da lijepi trenuci teku spontano.

Radi se o osobi koja je prošla dosta toga u životu, dakle ima životnu školu, a uz takvu osobu svakako možete uživati. Novosti na emotivnom polju koje vam nosi ovaj mjesec, utjecat će na to kako gledate i planirate svoj život. Kad se stvari na emotivnom planu pokrenu, distancirajte se od osoba koje će imati potrebu zabadati nos u vaš život.

Slavenka Polojac

slavenka8_