Ako vam treba recept za brze i ukusne kolačiće koji će upotpuniti vašu ponudu za Valentinovo, ovo je pravi recept; kolačići su gotovi za tren, a isto tako i nestaju za tren. Okusom podsjećaju na poznate Bounty čokoladice.
Ovo je ipak zdrava izvedba tih čokoladica, pogodna i za vegane!
Sastojci
- 200 g sjeckanog kokosa
- 4 jušne žlice kokosovog brašna
- 150 ml bademovog mlijeka
- 2 jušne žlice meda ili agavinog sirupa
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- prstohvat himalajske soli
Za čokoladni preljev
- 25 g kakao maslaca
- 2 jušnih žlica organskog kakaa u prahu
- 1 jušne žlice meda ili agavinog sirupa
Za posipanje
- sjeckani kokos
Priprema
- U multipraktiku miksajte sjeckani kokos dok ne dobijete masnu smjesu (oko 10 minuta s prekidima). Dodajte bademovo mlijeko, med , sol i vaniliju te miksajte. Po potrebi dodajte oko 4 jušne žlice kokosovog brašna. Miksajte dok ne dobijete masu pogodnu za oblikovanje (da vam se ne raspada između prstiju).
- Rasporedite dobivenu smjesu u kalupe (koristite razne oblike, po želji).
- Stavite u hladnjak oko 1 sat, dok se kolačići ne stvrdnu.
- Napravite preljev; na pari rastopite kakao maslac. Maknite s pare, dodajte kakao i med ili agavin sirup te dobro pomiješajte.
- Izvadite kolačiće iz hladnjaka i uvaljajte svaki posebno u čokoladni preljev (koristite dvije vilice). Stavljajte kolačiće na rešetkastu podlogu da se višak preljeva ocijedi.
- Svaki kolačić posipajte sjeckanim kokosom.
- Pohranite kolačiće na hladno mjesto. Za 1 sat će biti spremni za konzumiranje.
U slast!
Ivanka Brček, zdrava-iva.eu