13.01.2023. od 18-21h u centru Zagreba

Ova radionica namijenjena je ženama koje žele upoznati specifičnosti ženske biologije i psihologije, probuditi, utjeloviti i izbalansirati faze ženskog ciklusa, povezati se s vlastitom prirodom te osjetiti snagu i podršku ženskog plemena.

Link 🌸 na event: https://www.facebook.com/events/701785524638544

Žensko tijelo svakih mjesec dana prolazi kroz jedan ciklus stvaranja jajne stanice, potencijala za život, kroz njeno propadanje, krvarenje, pa sve do stvaranja nove jajne stanice pri čemu se ciklus ponavlja. Ovaj proces poznat je pod nazivom menstrualni ciklus, a zbog hormonalnih promjena u tijelu žena doživljava promjene i na emocionalnom i psihološkom planu, koje mogu biti slabije ili jače izražene. Upoznavanje specifičnosti ženske cikličke prirode, promjena koje ona donosi te usklađivanje sa vlastitim ciklusom pomaže nam da emocionalne promjene budu nježnije, da smanjimo ili čak u potpunosti izbjegnemo doživljavanje “PMS-a” i da živimo mirnije.

U posljednje vrijeme sve se više priča o menstrualnom ciklusu i duhovnom i spoznajnom potencijalu koji on ima u životu žene, ako ga odlučimo osviješteno pratiti i uskladiti se s njim. O tome govore mnoge knjige, kao što su Wild Power: Discover the Magic of Your Menstrual Cycle and Awaken the Feminine Path to Power, Moon Time: Harness the Ever-Changing Energy of Your Menstrual Cycle i Red Moon. To su praktična drevna znanja vrijedna za svaku ženu, no nažalost u današnje moderno vrijeme ona su zaboravljena, potisnuta i većini žena nepoznata, pa samim time ovaj proces prolazi „ispod radara“, iako ima veliku važnost i spoznajnu moć za ženu.

Četiri faze koje se smjenjuju kroz menstrualni ciklus mogu se usporediti s godišnjim dobima jer imaju neke sličnosti s njima. Svaka faza ima svoj prirodni, najprikladniji način izražavanja – učenjem i osvještavanjem vlastitog prolaska kroz faze, možemo se uskladiti s onime što priroda od nas traži, tj. uskladiti se sa vlastitom cikličkom prirodom i na taj način opuštenije prolaziti kroz svaku od faza i uživati u onome što svaka od njih donosi. Na taj način postajemo protočne i koristimo najvrjedniji potencijal osvještavanja ciklusa – a to je svjesno otpuštanje viškova iz mjeseca u mjesec na psihološkoj i emocionalnoj, a ne samo fizičkoj razini. Osim toga, prestajemo kontrolirati ili ignorirati prirodni ciklus, zbog čega naš prolazak kroz njega postaje svjesniji, dublji i ljepši.

Usklađivanjem sa svojim ciklusom i svjesnom pristupanju svakoj od faza, žena polako uči prihvaćati sebe u cijelosti i istinski voljeti sebe, čime postaje ženstvena, protočna i moćna.

Kroz iskustvene vježbe radit ćemo na:

  • Upoznavanju sa ženskim i muškim principom te na balansiranju i oslobađanju ovih energija u nama
  • Osvještavanju cikličke prirode žene, upoznavanju svake od faza i usklađivanju s vlastitim prirodnim ciklusima kako bismo živjele svoj puni potencijal
  • Povezivanju s vlastitom tišinom i mirnim centrom u sebi, iz kojega možemo donositi mudrije odluke
  • Dolaženju u kontakt sa svojim željama, namjerama i vrijednostima kako bismo usmjerile svoj život u pravcu koji za nas ima smisla
  • Utjelovljavanju ženskih aspekata koji su bili potisnuti prilikom odrastanja i nisu se mogli izraziti. Kada im dopustimo da ožive kroz nas stvara se unutarnja ravnoteža.

Program počinje uvodnim krugom predstavljanja i povezivanja i meditacijom, nakon čega slijedi objašnjenje ženskih faza ciklusa i kako ih koristiti za buđenje osobne moći. Nastavljamo sa vođenim plesom koji će nam pomoći da osvijestimo kvalitete svake od ovih faza, transformiramo energiju i zaista utjelovimo određene, do tada potisnute, kvalitete sebe kao žene. Finalna integracija i relaksacija.

Radionica će se održati u predivnoj i prostranoj dvorani Studia Chekov. Broj mjesta je ograničen, stoga su prijave obavezne!!!

Za više informacija slobodno nam se obratite: [email protected] , 091 5206461 Iva, 091 1547202 Eva
Lokacija: Studio Chekov, Gajeva 10, Zagreb
Vrijeme: 13.1.2023., od 18:00 do 21:00. Slobodno dođite 15-tak min ranije da se pripremite u miru!

CIJENA:
40 eur po osobi, 30 eur ako dovodite prijateljicu!!

Ukoliko vam financijska situacija u ovom trenutku ne omogućava sudjelovanje, a u srcu osjećate da biste se htjele pridružiti, javite nam se na mail: [email protected] ili [email protected] i dogovorit ćemo se za neki drugačiji vid razmjene.

Rezervaciju mjesta potvrđujete uplatom odgovarajućeg iznosa na račun obrta:
Momentum, obrt za edukaciju, izdavaštvo i savjetovanje, vl. Eva Jurković
IBAN: HR7323600001103004001.

VODITELJICE:
Eva Jurković diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Trenutno polazi supervizijski stupanj edukacije iz kognitivno-bihevioralnih psihoterapija, a u svom radu posebno je usmjerena na takozvani treći val kognitivno-bihevioralnih terapija, tj. terapiju prihvaćanjem i posvećenošću (ACT), terapiju usmjerenu na suosjećanje (CFT) te redukciju stresa kroz korištenje mindfulness tehnika (MBSR). Kao velika zaljubljenica u prirodu, filozofiju, duhovnost i šamanizam, kroz njen rad prožimaju se filozofsko-psihološke teme uronjene u šumsku atmosferu, obogaćene šamanskim pristupom metodama iscjeljenja. Vlasnica je obrta Momentum, kroz koji organizira online i uživo edukacije i radionice o usvajanju osnovnih psiholoških znanja i vještina, kao i radionice koje imaju za cilj produbljivanje pogleda na sebe, produbljivanje vlastite seksualnosti i stjecanje ljubavi i nježnosti prema vlastitom biću.

Iva Solarević Jeličić cijeli svoj život istražuje čovjeka kao multi-dimenzionalno biće te otkriva i primjenjuje zakone i načine kojima možemo ostvariti zdravlje, radost i slobodu. Istraživanje ju je vodilo kroz tijelo, um, emocije, energiju, duh i svijest. Prije više od 25 god. počela je podučavati druge o pokretu kroz različite oblike kretanja (kao instruktor skijanja, plivanja, klizanja, aerobica, yoge itd). Istraživanje se produbilo na postiplomskom studiju kineziologije s fokusom na razvoj wellbeing programa koji unapređuju ljudsko zdravlje na svim razinama. Nastavilo se kroz znanstveni rad i desetak objavljenjih stručno-znanstvenih radova na temu utjecaja meditacije i yoge na psihofizičko zdravlje. Nadograđivalo se kroz tjelesno orijenitranu psihoterapiju, mnoga šamanska znanja, mindfulness tehnike i meditacije, tantrička znanja, metode iscjeljivanja i naravno osobne uvide i procese koji su dolazili po putu.
„Moja najveća moć je kreiranje polja ljubavi, radosti i povezanosti, iscjeljivanje srca, povezivanje s inuticijom te utjelovljavanja više verzije sebe u ovo konkretno fizičko iskustvo i život! Spuštanje Božanskoga principa na Zemlju!“
web: www.solar-spirit.net