Fantastičan recept za sočnu čokoladnu tortu dolazi nam s YouTube kanala Delmira Cooking. Priprema je vrlo jednostavna, svatko je može napraviti. Ova torta je toliko sočna, svidjet će se svima!
Sastojci
Biskvit:
- 120 g višenamjenskog brašna
- 25 g kakao praha
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 1/4 žličice sode bikarbone
- 1/2 žličice vanili šećera
- 125 g šećera
- 220 ml mlijeka (po želji, može biljno)
- 50 ml ulja (margarina, maslaca)
- 1/2 žličice limunova soka
Ganache preljev:
- 150 g tamne čokolade
- 60 g mlijeka
- 1/2 žličice maslaca (ulja)
Priprema biskvit:
Na zdjelu stavimo cjediljku i u nju stavimo brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, vanili šećer i sve skupa prosijemo.
Dodamo šećer i promiješamo.
Sada dodamo mlijeko, ulje, limunov sok i sve dobro razmutimo pjenjačom.
Kalup (cca 16 cm) namastimo i obložimo papirom za pečenje koji također namastimo.
Smjesu prebacimo u kalup, pokrijemo aluminijskom folijom i stavimo da se kuha (u većoj posudi za kuhanje na pari) poklopljeno na pari sat vremena.
Kada se malo ohladi, istresemo iz kalupa.
Priprema ganache:
Otopimo na pari izlomljenu tamnu čokoladu u mlijeku, malo poslije dodamo maslac (margarin ili ulje). Ovo možemo raditi i u mikrovalnoj.
Sastavljanje torte
Topli ganache prelijemo preko izvađenog biskvita koji stavimo na rešetku s posudom/tepsijom ispod za prikupljanje viška ganachea.
Režemo šnite uvijek ugrijanim nožem kako bi bilo ravno i lijepih rubova.
Dobar tek!
Izvor: Delmira Cooking