BROJ 4 – NEUTRALNI UM

Danas nastavljamo put kroz naša energetska tijela i dolazimo do broja 4. Ovo je posebno važno za one koji su rođeni ili četvrtog u mjesecu ili u travnju.

Broj 4 se veže uz tijelo – NEUTRALNI UM

Pitanje za kontemplaciju: „Dopuštam li si da percipiram i djelujem iz svoje više svijesti/mudrosti?“

Kvalitete: služenje, suosjećanje, bezuvjetno davanje

Arhetip: savjetnik/savjetnica

atma.hr – 39

U Kundalini yogi smatramo da se naš UM dijeli na tri (pod) Uma: negativni, pozitivni i neutralni. Neutralni um je povezan sa srčanom čakrom i srcem općenito.

Ovo je dakle naše treće mentalno tijelo i njegova zadaća je da nas vodi i da nam govori što da radimo.

Glavne značajke NEUTRALNOG UMA su: suosjećanje, integracija, služba. NEUTRALNI UM predstavlja moć promatranja i odlučivanja. Osluškuje NEGATIVNI i POZITIVNI UM, važe ih dubinski izvana i iznutra; da bi donio ispravnu odluku na dobrobit svih. Sluša glas Srca i glas Duše. Povezan je sa sviješću, intuicijom i slobodnom voljom. Ako svijesti nema, onda si paraliziran. Vodi te u unutarnju prirodu stvari i u njihovo prihvaćanje. Uz takav stav dopuštaš životu da teče sam po sebi, bez tvog otpora. Ne negira, već reagira i nije vezan za život, već stvara pjesmu od njega. Daje ti svijest o onostranom i opet prihvaćanje, unatoč neopipljivosti i nevidljivosti istog. Neutralna svijest je probuđena svijest i čini da prepoznaješ svoju odgovornost i lakše donosiš odluke.

PREDNOSTI: integracija svih aspekata života, suosjećanje prema svima, nesebična služba, meditativan um, pozitivnost. Neograničeni kapacitet za rad, svjesnost svoje snage i svojih mogućnosti.

NEDOSTATCI: Manjak suosjećanja, dualnost, nerazumijevanje samog sebe, odvojenost od svoje svijesti i mudrosti, nemaš svoje mišljenje, kategoriziraš, disbalans u obje moždane hemisfere, asimetrija u tijelu, reaktivno ponašanje, tvrdoglavost.

atma.hr – 78
MANTRA KOJA ĆE TI POMOĆI DOVESTI OVO TIJELO U BALANS:

 God and me, Me and God are One 

God and Me, Me and God, are One
Deus e Eu, Eu e Deus , Somos Um
Ong Sohung, Ong Sohung, Ong Sohung, Ong Sohung, Ong Sohung

PRIJEVOD:

Bog i ja, ja i Bog smo jedno – osjećaj savršene Unije
Ong – kreativna svjesnost Svemira
Sohung – Ja to jesam!

Ova mantra te podsjeća da zapamtiš da je Bog unutar svakoga od nas i da se u svakom trenu vrlo lako možeš povezati s božanskim, samo trebaš pogledati unutar Sebe…

Pjevanje ove mantre potiče otvaranje srčane čakre i jednostavno je lijep podsjetnik da je svatko od nas dio kreativne Svijesti Svemira!

atma.hr – 39

“SLUŽENJE STVARA TRAJNU LJUBAV I PRIJATELJSTVO. SAMODISCIPLINA STVARA MILOST. NEUTRALNI UM STVAR MUDROST.  OVO SU PRAVILA ŽIVOTA.”

 (YOGI BHAJAN)

jagdeesh kaur 1Voli te

Jagdeesh Kaur, Certificirana učiteljica Kundalini yoge po učenju Yogi Bhajana

Vodi grupne, individualne i online satove, te tematske radionice
Vrši Tantričko-numerološke analize

Kontakt: [email protected]
Facebook, Youtube: Jagdeesh Kaur

Povezani tekstovi:

49 HEMP RUKSACI

banner hemp ruksak 1