BROJ 2 – NEGATIVNI UM

Danas nastavljamo put kroz naša energetska tijela i dolazimo do broja 2. Ovo je posebno važno za one koji su rođeni ili drugog u mjesecu ili u veljači.

Broj 2 se veže uz tijelo – NEGATIVNI UM.

Pitanje za kontemplaciju: „Mogu li procijeniti opasnost u određenoj situaciji? Što trebam uzeti u obzir da to izbjegnem?“

KVALITETE: poniznost i ograničavanje.

Arhetip: ljubavnik

Izjava za kontemplaciju: „Žudnja za pripadanjem“

atma.hr – 78
Um bi trebao biti tvoj sluga, a ne gospodar. Ako dođe do toga, u tom dvoboju nemaš šanse. Mentalno tijelo je vrlo jako, ono je trostruko (sastoji se od NEGATIVNOG, POZITIVNOG i NEUTRALNOG UMA) i ne smiješ mu dopustiti da upravlja tobom.

Glavne značajke NEGATIVNOG UMA su: česti osjećaj izgubljenosti jer spoznaješ da si kao Duša odvojen od Boga i htio bi se „vratiti doma“ (Bogu), ali ne možeš, pa što prije moraš naći nešto ili nekoga da se uhvatiš i ispuniš tu silnu potrebu za pripadnošću. To je glavna potreba ovog tijela – želja za pripadanjem i privrženošću.

Bitno je da naučiš razlikovati što uistinu trebaš, što ne; što ti je činiti, za koga se vezati, za koga ne. Krivim odabirom i odnosima gubiš energiju i ideš protiv sebe. A NEGATIVNI UM te želi zaštititi ili pak ignorira rješenje. Ako je u disbalansu, ne možeš bistro misliti niti se zaštititi svojom prirodnom inteligencijom. Posao ovog uma je da misli negativno o svemu o čemu razmišljaš, što vidiš, čuješ… On kalkulira rizike i dan ti je kao zaštita tako da znaš prepoznati kad će te nešto povrijediti.

Ovaj um ti govori što je dobro za tebe (vezano uz hranu, tjelovježbu, odnose, seksualnost). Kada nije razvijeno, učiš iz iskustva s drugim ljudima u svom životu.

PREDNOSTI: nježnost, gracioznost, znaš razlučiti da li ti zov dolazi iz ega ili iz Duše, ima kvalitetne odnose, odan si, pouzdan, dosljedan. Povezuješ se s različitim ljudima i prilagođavaš se njihovoj razini, bez da se degradira, fluidan si. Empatičnost, suosjećanje, kontemplativnost, osviještenost.

NEDOSTATCI: neopuštenost, često si slab, teško se povezuješ s ljudima, manjak empatije, nemaš granice, žudnja za odnosima, strah od napuštenosti, vezanost uz ljude koji te zlostavljaju, nemaš svijest o svojim slabostima, diskriminacija. Čežnja za privrženošću te često odvodi u ovisnost o hrani, piću, ljudima…

atma.hr – 75
MANTRA KOJA ĆE TI POMOĆI DOVESTI OVO TIJELO U BALANS:

HAR HAR MUKANDE

Har: kreativna beskonačnost

Mukanday: oslobađanje božanskog u sebi

Ova mantra te rasterećuje od svih blokada u kojima si zatočen, uklanja strah i izazove preokreće u prilike.

„Negative mind is a must, he is given to you for right of life… When the mind is backed by the will, the mind is always positive. When it’s backed by ego, the mind is always negative. When it is backed by your will, the and of God will protect you.“  (YOGI BHAJAN)

Ako si zainteresiran/a za tantričko-numerološku analizu i želiš dobiti ključ rješavanja problema vezano uz neko tvoje energetsko tijelo i životne blokade, javi se na: [email protected]

jagdeesh kaur 1

Voli te

Jagdeesh Kaur, Certificirana učiteljica Kundalini yoge po učenju Yogi Bhajana

Vodi grupne, individualne i online satove, te tematske radionice
Vrši Tantričko-numerološke analize

Kontakt: [email protected]
Facebook, Youtube: Jagdeesh Kaur

Povezani tekstovi:

82 LIJEK ZA STRAH

Dr Lissa Rankin: Lijek za strah

Lijek za strahmini

Razvijanjem hrabrosti iscijelite svoje tijelo, um i dušu

Lissa Rankin uči nas kako se suočiti s vlastitim strahom i pokazuje kako se domoći hrabrosti. Možete li uzeti ono najgore što vas je u životu zadesilo i zatim sve to pretvoriti u ono najbolje što vam se dogodilo? Dr. Rankin kaže da! i pokazuje kako.

U knjizi "Lijek za strah" otkrijte što naši strahovi govore o nama, kako ih iskoristiti na pravi način i posljedično razviti hrabrost te živjeti ispunjen i sretan život.

296 stranica / Format: 15,5×23 cm

Cijena: 145 kn - Kupi ovdje