„There is something more in Kundalini yoga than the exercises you do. It is the flow of energy. The fact is that without having your Kundalini awakened, your soul is not awakened.“

(Yogi Bhajan)

Tantrička numerologija ima svoje korijene u drevnoj yogijskoj i tantričkoj tradiciji.

Opisuje 10 energetskih tijela: TIJELO DUŠE, NEGATIVNI, POZITIVNI I NEUTRALNI UM, FIZIČKO TIJELO, ARCLINE (AUREOLU), TIJELO AURE, PRANIČKO, SUPTILNO I RADIJACIJSKO TIJELO.

Tijelo, odnosno broj 11 se veže uz TOČKU PROSVJETLJENJA.

atma.hr – 39

Ovih 10 tijela predstavljaju yogijski prikaz savršenog čovjeka; vezano uz njegov izgled, vanjsko i nutarnje stanje, zdravlje, misaonost i djelovanje.  Svi mi možemo ostvariti to savršenstvo u sebi, samo trebamo aplicirati svoju svijest i uz pomoć nekoliko dodatnih alata-možemo se kompletno samoostvariti. Zato je bitno upoznati se u cijelosti sa svim svojim tijelima i njihovim kvalitetama, te naučiti kako ih integrirati i koordinirati.

Ovaj sustav ti daje smjernice kako lakše razumjeti svoju pravu prirodu, ljude oko sebe, svijet i njegove prirodne mijene. Bitno je znati sebe i svoje karakteristike, te onda raditi na usavršavanju i oplemenjivanju istih da bi se lakše nosio sa životom i izazovima koji te čekaju na tvom Putu.

“If you understand that you are Ten Bodies, and you are aware of those Ten Bodies, and you keep them in balance, the whole Universe will be in balance with you.”

(Yogi Bhajan)

Danas započinjemo put kroz naša energetska tijela s brojem 1. Ovo je posebno važno za one koji su rođeni ili prvog u mjesecu ili u siječnju.


Widget not in any sidebars

Broj 1 veže se uz TIJELO DUŠE.

Pitanje za kontemplaciju: Osjećam li se kreativno? Djelujem li iz srca?

Kvalitete ovog tijela su: poniznost, skromnost, ljudskost, šašava mudrost, kreativnost

Arhetip: mudrac koji slijedi svoje srce i vrline, ne izdaje ih

Izjava za kontemplaciju: „Glava protiv srca“

Ovo tijelo ti daje smisao fizičkog života. U njemu je glas koji ti govori i vodi te na put tvoje prave svrhe. U njemu su sve tvoje naučene lekcije. Uči te da ne živiš iz intelekta i ega, već iz srca i intuicije. U njemu su tvoji razlozi za fizički život, naučene lekcije, značaj toga zašto si tu.

Duša je kao sjeme božje i imaš osjećaj: “Ja bih nazad!!” (Bogu)

Ostalih devet tijela su sluge tijelu Duše i idealno, kreiraju okolinu u kojoj Duša može procvjetati.

U ovom tijelu je točka i sjedište tvoje povezanosti sa Svemirom. Kada je u balansu, donosi ti život pun strasti i svrhovitosti. Čini da djeluješ iz srca i osjećaš se beskrajno voljeno od strane univerzuma.

U tijelu je povezano s probavom i eliminacijom, tako da moraš paziti na prehranu.

U tebi razvija poniznost.

Pitaj se što tvoja Duša želi izraziti/reći i pronađi medij koji će ti pomoći da to ispoljiš (pisanje, slikanje, ples, pjevanje..).

atma.hr – 39

PREDNOSTI: jaka volja, odlučnost, iskra u tebi uvijek svijetli, sjajan vođa, govornik za mase. Velika izdržljivost, opuštenost, senzibilnost, suosjećanje, moćne kretnje, voliš inicijativu, možeš doseći sve što želiš, srce ti je snažno. Balans logike/intelekta i emocija, kreativna inteligencija.

NEDOSTATCI: usamljenost, neuklapanje, izoliranost, nepovezanost, žudnja za odnosima, problem s realizacijom želja i planova, više si zainteresiran za taj impuls, nego za akciju, tvrdoglavost, inat. Nisi za kompromise. Vodiš se kroz život iz strane uma, krećeš se u strahu, ljudi te često osuđuju. Pesimizam, depresija, manjak predanosti, sukob uma i srca.

MANTRA KOJA ĆE TI POMOĆI DOVESTI OVO TIJELO U BALANS:

I am the light of the soul

I am bountiful, I am beautiful

I am bliss, I am I am

https://www.youtube.com/watch?v=tabocfgVviA

“You have a soul, the spirit by which you live. Your soul is an electromagnetic psyche which puts everything together for you.”

(Yogi Bhajan)

atma.hr – 61
Ako si zainteresiran/a za tantričko-numerološku analizu i želiš dobiti ključ rješavanja problema vezano uz neko tvoje energetsko tijelo i životne blokade, javi se na: [email protected]

jagdeesh kaur 3Voli te

Jagdeesh Kaur, Certificirana učiteljica Kundalini yoge po učenju Yogi Bhajana

Vodi grupne, individualne i online satove, te tematske radionice

Vrši Tantričko-numerološke analize

Kontakt: [email protected]
Facebook, Youtube: Jagdeesh Kaur

Povezani tekstovi:

82 LIJEK ZA STRAH

Dr Lissa Rankin: Lijek za strah

Lijek za strahmini

Razvijanjem hrabrosti iscijelite svoje tijelo, um i dušu

Lissa Rankin uči nas kako se suočiti s vlastitim strahom i pokazuje kako se domoći hrabrosti. Možete li uzeti ono najgore što vas je u životu zadesilo i zatim sve to pretvoriti u ono najbolje što vam se dogodilo? Dr. Rankin kaže da! i pokazuje kako.

U knjizi "Lijek za strah" otkrijte što naši strahovi govore o nama, kako ih iskoristiti na pravi način i posljedično razviti hrabrost te živjeti ispunjen i sretan život.

296 stranica / Format: 15,5×23 cm

Cijena: 145 kn - Kupi ovdje