Danas nastavljamo put kroz naša energetska tijela i dolazimo do broja 8. Ovo je posebno važno za one koji su rođeni ili osmog u mjesecu ili u kolovozu.

atma.hr – 52
Broj 8 se veže uz – TIJELO PRANE.

Pitanje za kontemplaciju: „Da li neustrašivo obgrljujem život? Imam li dovoljno energije da ispunim svoje snove…?“

Glavne kvalitete ovog tijela su: čistoća, energija, neustrašivost

Arhetip: ratnik

Pranično tijelo je elektromagnetsko polje koje nosi otisak zdravlja i vitalnosti, ono je elektromagnetsko tijelo života. Ako je snažno, pruža ti moć, samomotivaciju i potpuni balans muške i ženske energije.

Predstavlja suptilnu iskru životne energije, udahnjuje život u naše tijelo. Nošeno je dahom i naša je glavna poveznica s Univerzumom i božanskim. Dano nam je da možemo živjeti nevino i u čistoći. Snažna je veza ovog tijela s našim fizičkim tijelom. Sa snažnim praničkim, jačamo i iscijeljujemo i svoje fizičko tijelo.

Ovo tijelo nam pruža slobodu spram pogleda na našu budućnost. Oslobađa nas strahova. Daje nam beskrajni rezervar energije, koju primamo od Svemira.

atma.hr – 52
Zbog vrlo jake veze između tijela prana i fizičkog tijela, zdravlje se održava i održava protokom pranične energije. Ako pranična energija oslabi, tijelo postaje ranjivo na bolest.

Yogiji vjeruju da ovo tijelo uvelike utječe na vrijeme smrti. Kaže se da prana omogućuje fizičkom tijelu da zadrži Dušu. Kada se završi odnos između Duše i tijela prane, dolazi do smrti.

PREDNOSTI: svijest o i na djelu, iscijeljujuća energija, sva tvoja djela su usmjerena, beskrajne vizije, bez dvojbi, hrabrost, neustrašivost, snaga, vitalnost, uravnoteženost

NEDOSTATCI: izrabljivanje svojih moći bez razmišljanja o posljedicama i o drugim ljudima, manjak volje za opstankom, nedostatak smaopouzdanja, burnout, kronične bolesti, manjak snage i moći, letargija, konzumacija stimulansa da nas „dignu“, loše disanje, impulzivnost

atma.hr – 52
MANTRA:  Pavan Guru

Cijela mantra:

Pavan Pavan Pavan Pavan
Par Para Pavan Guru
Pavan Guru Wahe Guru
Wahe Guru Pavan Guru

Prijevod:

Pavan – Božanski dah
Par Para – S one strane
Pavan Guru – Dah je Guru
Wahe Guru – iskustvo Božanskog

Pavan je zrak, dah, nositelj prane, životna sila. To je Bog u akciji.

Ova mantra povećava praničku energiju i daje iskustvo “Neka sila bude s Vama!”

Kad uskladimo prošlost i budućnost, otvara se beskonačnost Svemira. Nema straha, puni smo motivacije za rješavanje problema, projekata. Puni smo ideja, organizirani, poštujemo pravila bez straha od gubljenja identiteta. Privlačimo obilje.

jagdeesh kaur 11

Voli te

Jagdeesh Kaur, Certificirana učiteljica Kundalini yoge po učenju Yogi Bhajana

Vodi grupne, individualne i online satove, te tematske radionice
Vrši Tantričko-numerološke analize

Kontakt: [email protected]
Facebook, Youtube: Jagdeesh Kaur

Povezani tekstovi: