Beste Rezepte donosi recept za sladolednu tortu raskošnog ukusa koji će vas oduševiti. S obzirom da nas prate velike vrućine, ova torta je idealan izbor. Osim što će vas osvježiti ovaj neodoljivi desert se brzo pripremi, a posebno će se svidjeti vašoj djeci, najvećim ljubiteljima slatkiša u svakom domu!
Točkasta sladoledna torta – Recept
Sastojci:
- 170 grama čokoladnog keksa
- 50 grama rastopljenog maslaca
- 500 ml slatkog vrhnja
- 200 grama kondenziranog mlijeka
- 20 grama kakaa (2 žlice)
- 100 grama tamne čokolade
Priprema:
Zdrobite 170 grama čokoladnog keksa u većoj posudi, dodajte 50 grama rastopljenog maslaca i dobro promiješajte.
Kalup koji ste prethodno stavili u hladnjak, obložite papirom za pečenje.
Prebacite smjesu u kalup i dobro utisnite, čašom ili staklenkom.
Mikserom istucite 400 grama vrhnja (30-36% masti).
Dodajte 200 grama kondenziranog mlijeka i još malo miksajte.
Podijelite smjesu na dijela.
U jedan dio dodajte 20 grama kakaa (2 žlice) i izmiksajte.
Rastopite u mikrovalnoj 100 grama tamne čokolade sa 100 grama vrhnja i izmiješajte.
Prebacite u tubu za ukrašavanje.
Sada na podlozi oblikujte 4 kruga od kreme s kakaom i napravite rub s rastopljenom čokoladom.
Još malo ukrasite po vrhu.
Preko stavite bijelu kremu, a preko nje krugove tamne kreme.
Opet ukrasite rastopljenom čokoladom.
Ponavljajte sve dok ne potrošite sastojke.
Stavite u zamrzivač na 5-6 sati.
Izvadite iz kalupa i uživajte.
Dobar tek!
Izvor: beste Rezepte