Vladavina Raka nas želi potaknuti da se vratimo sebi; želi da radimo na pronalaženju utjehe i sigurnosti u sebi, želi da imamo sigurno mjesto na koje uvijek možemo otići, bez obzira što se događa oko nas ili čak u nama. Retrogradna Venera u Lavu aktivirat će puno energija usmjerenih na srce, vodeći nas da se otvorimo, iscijelimo i pronađemo put do dublje ljubavi.

atma.hr – 52
Vladavina Raka započinje 21.6. i to je uvijek povoljno vrijeme jer je savršeno usklađeno sa Solsticijem. Solsticij je visoka energetska točka u našoj godini, gdje je veo istanjen, što nam omogućuje veći pristup nevidljivim svjetovima, a iscjeliteljske moći Majke Prirode su najjače. Povezivanjem s suosjećajnim i iskrenim energijama koje donosi vladavina Raka, možemo se bolje uskladiti kako bismo primili iscjeljujuće vibracije koje nudi Solsticij.

Zemlja se priprema krenuti novim putem, a kako je ovaj planet naš dom i mi ćemo krenuti na putovanje u novo i nepoznato. Također, u vrijeme Solsticija energetska mreža cijelog planeta se pomiče na istu frekvenciju, stvarajući snažan sklad koji se može koristiti za iscjeljivanje i ritualni rad.

Solsticij donosi izmjenu godišnjih doba, ali to je i dan kada Sunce “stoji” pa i mi moramo učiniti isto. I mi trebamo pronaći tu tišinu u sebi te promatrati promjenu energije i kako nas ona usmjerava dok dođemo do sredine godine. Solsticij je naša oznaka za početak nove sezone i posljednju polovicu kalendarske godine. To je vrijeme u kojem možemo provjeriti sami sa sobom i shvatiti idemo li u smjeru u kojem želimo.

Međutim, prije nego što možemo krenuti naprijed, vladavina Raka će nas navesti da zastanemo i osiguramo da se u kojem god smjeru krenemo osjećamo kao kod kuće.

Odvojite trenutak i razmislite o 5 stvari zbog kojih se osjećate kao kod kuće. Što vam pomaže da se vratite u dubinu svoje duše i mjesto ugode koja živi unutra? To mogu biti aktivnosti, određeni prizori ili mirisi, hrana; nema ograničenja na ono što možete odabrati.

Nakon što imate svoj popis, neka vam bude prioritet da ove stvari uključite u svoj život tijekom ove sezone Raka. Neka vam prioritet bude pozvati osjećaj ugode u vlastitoj koži, kako god to vama izgledalo.

Kada ste kod kuće u sebi ili se osjećate udobno u vlastitoj koži, to vam omogućuje da budete otvoreni i zaštićeni u isto vrijeme. Omogućuje vam da se osjećate čuvano i zaštićeno kako biste mogli izaći u svijet i postići sve što možete, ali i meko i otvoreno prema tijeku i ljepoti života.

atma.hr – 52
Mnogi od nas s godinama nauče da osjećaj sigurnosti u sebi zahtijeva puno oklopa i zaštite. Iako je to ponekad istina, također nas može ostaviti teškim i spriječiti nas da se otvorimo ljubavi, prilikama i putu svrhe.

Mnogi također uče da je ostati otvoren i davati pravi način za postizanje sigurnosti i udobnosti. Hodanje ovim putem može dovesti do toga da se osjećate iscrpljeno i rezultirati preuzimanjem energije drugih. Također može uspostaviti suovisna ponašanja koja mogu otežati postizanje zdrave veze.

Biti otvoren prema drugima i svijetu, a opet zaštićen i siguran znači putovati izvan ova dva stanja do mjesta gdje oni postaju jedno te isto.

Ovo je putovanje ljubavi prema sebi i što ga više prakticirate, što više volite sebe, to ćete se više osjećati jakim, zaštićenim i otvorenim za avanturu i mogućnosti koje Svemir donosi.

Vi niste greška. Ne zaostajete. Ne radite ništa loše. Vi ste vrijedni. Vrijedni ste ljubavi, ali što je još važnije, vrijedni ste vlastite ljubavi. Zaslužujete to. Zaslužili ste to, bez obzira što ste učinili ili kako se osjećate prema sebi, zaslužili ste svoju ljubav.

Dok je biti u ovom snažnom, otvorenom stanju sjajno, također je važno prepoznati da nije uvijek moguće biti tu cijelo vrijeme.

Život nas uvijek izbacuje iz ravnoteže i donosi nam događaje koji izazivaju koliko jaki i otvoreni možemo biti. Nećemo uvijek uspjeti i putovanje nije uvijek lako, ali tijekom ovog perioda bit ćete podržani.

Vladavina Raka nas želi potaknuti da se vratimo sebi; želi da radimo na pronalaženju utjehe i sigurnosti u sebi, želi da imamo sigurno mjesto na koje uvijek možemo otići, bez obzira što se događa oko nas ili čak u nama.

atma.hr – 52
Vaša mantra koju trebate prakticirati ako vam je potrebna: “Moj dom je tamo gdje mi leži srce i na tom sam mjestu jak/a. Zračim ljubavlju i to mi omogućuje da budem otvoren/a i zaštićen/a. Volim sebe. Osjećam se snažno u sebi. Siguran sam. Sigurna sam. Otvoren/a sam.”

Nakon snažne energije Solsticija u srpnju/julu očekuje nas izazovan, ali velikodušan puni Mjesecom u Jarcu koji se događa 3.7. u 12:39h. Iako ovaj puni Mjesec nosi neke jake energije, on će nas usmjeriti da obratimo pozornost na stvari koje nas koče i koje promjene moramo učiniti kako bismo krenuli naprijed.

17. srpnja/jula događa se mladi Mjesec u znaku Raka u 19:32h, a Mjesečevi čvorovi također mijenjaju znakove, pokrećući potpuno novi ciklus od 18 mjeseci. Mjesečevi čvorovi uvijek donose neku ekspanziju duše, tako da će svaki znak zodijaka to osjetiti na neki način!

Vladavina Raka završava s retrogradnom Venerom u znaku Lava. Ovo je još jedan ključni kozmički događaj u godini, jer se Venera kreće retrogradno samo svakih 18 mjeseci, što njenu energiju čini nevjerojatno značajnom.

Retrogradna Venera u Lavu aktivirat će puno energija usmjerenih na srce, vodeći nas da se otvorimo, iscijelimo i pronađemo put do dublje ljubavi.

Uz toliko kozmičke energije koja cirkulira ove sezone Raka, važno je zapamtiti da se zauzmemo za sebe i jedni za druge, i da slijedimo ono što osjećamo da je ispravno i istinito u našim srcima.

ATMA/foreverconscious/Pripremila: Suzana Dulčić za atma.hr