Evo recepta za zdravi kolač koji zaista vrijedi napraviti; ukusan, mirisan, topi se u ustima…
Sastojci
Biskvit
4 šalice naribane mrkve
2 šalice cjelovitog pšeničnog brašna
2 žličice praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
½ žličice soli
1 žličica cimeta
¼ žličica đumbira u prahu
1 ½ šalice smeđeg šećera (ili neki drugi zaslađivač)
¾ šalice grožđica
½ šalica sjeckanih oraha
1 šalice nezaslađenog bio soka od jabuke
1 šalica biljnog ulja (vrsta po želji)
Glazura
⅓ šalice bio maslaca
⅓ šalice bio kremastog sira
2 ⅓ šalice šećera u prahu
1 žličica ekstrakta vanilije
Postupak
Zagrijte pećnicu na 180 º C. U velikoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke.
Dodajte sok od jabuke, ulje, mrkvu i grožđice, i miksajte dok se sve dobro ne poveže.
Ulijte u podmazanu tepsiju i pecite 40-45 minuta ili dok čačkalica ubodena u sredinu kolača ne izađe čista.
Neka se kolač hladi u posudi oko 10 minuta, a zatim ga lagano okrenite na stalak za hlađenje. Neka se ohladi u potpunosti prije glazure.
Da bi se napravila glazura, smiksati na srednjoj brzini maslac i sir.
Dodati sav šećer za glazuru i nastaviti tući dok smjesa ne bude glatka i kremasta.
Dodati vaniliju te ponovno promiješati.
Staviti kolač u hladnjak.
Prijatno!