8. Blokiranje boli

Jack Schwarz, nizozemski židovski pisac, također je živio u neljudskim uvjetima kad je prisilno doveden u nacistički koncentracijski logor tijekom Drugog Svjetskog Rata.

Poput mnogih drugih, bio je pretučen, izgladnjivan i mučen više nego što većina nas može zamisliti.

atma.hr – 39

Kako bi se nosio sa svojim stanjem, počeo je s praksom meditacije i molitve, koja se razvila do točke u kojoj je mogao blokirati bol mučenja i izdržati situaciju u kojoj se nalazio.

Nakon njegova oslobađanja, Schwarz je nastavio svoju praksu ‘uma nad materijom’ i povremeno bi demonstrirao svoje vještine probadanjem svoje ruke iglom, bez ozljeda.

On je također prikazao svoju sposobnost da regulira protok krvi svoga tijela na način da je iz rupice na tijelu koju je napravio mogao zaustaviti i pokrenuti krvarenje prema svojoj volji.

Schwarza su proučavali istraživači Menninger Zaklade koji su otkrili da je on doista mogao kontrolirati mnoge tjelesne procese sa svojim umom.

Nadalje, kroz elektroencefalograf, otkriveno je da je njegov mozak imao drugačiju električnu aktivnost u odnosu na većinu ostalih ispitanika.

Schwarz je govorio kako je također mogao vidjeti auru ljudi, što mu je omogućavalo da ocijeni njihova fizička, emocionalna, duhovna i mentalna stanja.

atma.hr – 39

  1. Sušenje odjeće
  2. Poremećaj podvojene ličnosti
  3. Placebo efekt
  4. Nocebo efekt
  5. Snovi mogu uzrokovati prave ozljede
  6. Jogiji gotovo zaustavljaju otkucaje svog srca
  7. Sportska vizualizacija
  8. Blokiranje boli
  9. Pozitivnost i meditacija
  10. Pojačano mršavljenje

atma.hr – 78