Tijekom velikih vrućina žudimo za hladnim i osvježavajućim desertima koji se ne peku i vrlo lako se pripremaju. Cheesecake s borovnicama je takva slastica, a najteži dio recepta je čekanje da se torta stisne u hladnjaku.

atma.hr – 52




Cheesecake s borovnicama – Recept

Sastojci:

Za podlogu:

  • 180 grama čajnih keksića po želji
  • 100 grama maslaca

Za nadjev:

  • 250 grama vrhnja za šlag
  • 200 grama sirnog namaza
  • 100 grama šećera u prahu
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 125 grama borovnica

Priprema:

U blenderu ili sjeckalici smrvite čajne keksiće u prah.

Pomiješajte ih s rastopljenim maslacem dok ne dobijete smjesu nalik na mokar pijesak.

Dobro utisnite smjesu u kalup za torte. Stavite na hlađenje oko pola sata.

Mikserom istucite vrhnje u šlag.

atma.hr – 52




U posebnoj zdjeli izmiksajte sirni namaz sa šećerom dok ne dobijete glatku smjesu.

Lagano umijšajte šlag u sirni namaz te dodajte ekstrakt vanilije.

Prebacite smjesu na podlogu od keksa i u nju utisnite polovicu borovnica.

Stavite tortu od sira u hladnjak na barem četiri sata ili preko noći.

Kriške cheesecakea poslužite s preostalim svježim borovnicama.

Dobar tek!

zadovoljna.dnevnik