Tijekom velikih vrućina žudimo za hladnim i osvježavajućim desertima koji se ne peku i vrlo lako se pripremaju. Cheesecake s borovnicama je takva slastica, a najteži dio recepta je čekanje da se torta stisne u hladnjaku.
Cheesecake s borovnicama – Recept
Sastojci:
Za podlogu:
- 180 grama čajnih keksića po želji
- 100 grama maslaca
Za nadjev:
- 250 grama vrhnja za šlag
- 200 grama sirnog namaza
- 100 grama šećera u prahu
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- 125 grama borovnica
Priprema:
U blenderu ili sjeckalici smrvite čajne keksiće u prah.
Pomiješajte ih s rastopljenim maslacem dok ne dobijete smjesu nalik na mokar pijesak.
Dobro utisnite smjesu u kalup za torte. Stavite na hlađenje oko pola sata.
Mikserom istucite vrhnje u šlag.
U posebnoj zdjeli izmiksajte sirni namaz sa šećerom dok ne dobijete glatku smjesu.
Lagano umijšajte šlag u sirni namaz te dodajte ekstrakt vanilije.
Prebacite smjesu na podlogu od keksa i u nju utisnite polovicu borovnica.
Stavite tortu od sira u hladnjak na barem četiri sata ili preko noći.
Kriške cheesecakea poslužite s preostalim svježim borovnicama.
Dobar tek!