Ovaj kuglof je ukusan, sočan, mirisan, svidjet će se svima! Ukućani i gosti će sigurno tražiti još.
Kuglof je kolač koji se tradicionalno peče u prstenastom kalupu. Najčešće se prave tri vrste; običan svijetli, s kakaom ili mramorni. Ja sam ovaj put napravila malo drugačiji od tradicionalnog i nazvala ga Mokri kuglof.
Pa krenimo na ovaj drugačiji recept.
Mokri kuglof – RECEPT
Sastojci:
- 3 šalice samljevenih zobenih pahuljica
- 3 žlice kokosovog šećera
- 1 žlica praška za pecivo
- 1 naribana jabuka
- 2 banane zgnječene vilicom
- 5-6 šljiva narezanih na kocke
- 1 šalica biljnog mlijeka
- 1 velika žlica ekstrakta vanilije
- 2 žlice rastopljenog kokos maslaca
- Čokolada s velikim udjelom kakaa
Priprema:
U jednu posudu pomiješati sve suhe sastojke.
U drugoj posudi napravi isto s mokrim sastojcima (osim kokos maslaca).
Pomiješati mokre i suhe sastojke i miješati dok se ne dobije homogena smjesa.
Kada su sjedinjeni svi sastojci, dodati rastopljeni maslac.
Nauljiti kalup za kuglof.
Peći 20-30 minuta na 180 stupnjeva.
Kad je kuglof ispečen izvadite ga iz pećnice i ostavite da se ohladi. Kad se do kraja ohladio lagano nožem prijeđite kalup oko kuglofa da ga lakše izvadite iz kalupa.
Kuglof stavite u hladnjak najmanje sat vremena i možete ga konzumirati.
Kuglof držati u hladnjaku dok se ne pojede.