Kanal Schnell Lecker Kochen nam donosi stari recept za kruh koji će zauvijek ostati u vašoj kuharici. Tijesto sadrži samo nekoliko sastojaka, a rezultat je mekani, mirisni i ukusni domaći kruh s kojim će svi biti oduševljeni! Ako volite rustikalni kruh, ovo je pravi recept za vas.
Sastojci:
- 400 g pšeničnog brašna
- 300 ml tople vode
- 3 grama suhog kvasca
- 2 čajne žlice soli
- kalup 16 cm i papir za pečenje.
Priprema:
Prosijte brašno i podijelite ga na 3 dijela.
Prvi dio brašna u zdjeli urijetko pomiješajte s vodom i dodajte kvasac.
Dodajte još brašna i 2 žličice soli. Dobro promiješajte.
Sada dodajte ostatak brašna i mijesite tijesto.
Kada dobijete glatku mekanu kuglu tijesta, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se diže 6 sati na toplom mjestu.
Kada se tijesto diglo, pospite malo brašna na podlogu na kojoj ćete ga premijesiti.
Okrenite zdjelu naopako i nježno izvadite tijesto iz zdjele.
Rolajte tijesto sa svih strana i opet formirajte u kuglu.
U zdjelu sada stavimo suhu krpu, malo je pobrašnimo te stavimo na nju tijesto kojeg također još malo pobrašnimo i pokrijemo krpom.
Ostavimo još 2 sata na toplom.
Kalup od 16 cm obložimo papirom za pečenje i prebacimo tijesto na kojem napravimo 2 dublja poprečna reza.
Stavimo u zagrijanu pećnicu na rešetku, a ispod nje stavimo zdjelu s vodom.
Pečemo na 230C 30 minuta.
Izvadimo zdjelu s vodom pa pečemo još 20-25 minuta na 210C, dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
Izvadite kruh na rešetku da se potpuno ohladi i uživajte!
Dobar tek!
Pogledajte video na YouTubeu: Schnell Lecker Kochen