“S jogom kao sustavom smo se svi sreli, bilo neposredno kroz prakticiranje njezinih vježbi ili posredno preko ideja koje ju prate, poput onih povezanih sa zdravim načinom života, samorazvojem i ekologijom.

Joga nije uspjela odoljeti pritisku suvremenog svijeta koji traži način kako uskladiti aktualne društvene vrijednosti s temeljnim čovjekovim pitanjima. Posljedica toga je pokušaj pomirenja konzumerističkog svjetonazora i kulture tijela s filozofskim i duhovnim sustavom koji je izvorno sinonim za samospoznaju, unutarnju ravnotežu i umjerenost u željama.

Ovo predavanje koje će voditi Tomislav Jantol fokusirat će se na osnovne filozofske principe joge koji su na jednom mjestu iznešeni u klasičnom tekstu Patanđalijevih joga sutri.

Upravo će pomnije proučavanje šturih izraza (sutri) tog teksta otkriti što joga izvorno stavlja za smisao prakticiranja i koji su alati namijenjeni na putu njegove realizacije.

Pozivamo Vas na prvo u ovom nizu predavanja na temu filozofije joge u u utorak 13.9. u knjižnicu Bogdana Ogrizovića u Zagrebu s početkom u 18.30, a za ona koja slijede u nizu Vas pozivamo da zapratite najave na facebook stranici – Dana / Tradicionalna Joga

facebook dogadanje