Foto: pixabay.com
Responsive text-52 horizontalAko ne možete zamisliti svoj život bez đumbira, pokušajte  ga uzgojiti na svom prozoru. Tako ćete uštedjeti puno novca i uvijek ćete imati svježe korijene.

Ljekovita svojstva đumbira mogu se nabrajati jako dugo, u njih su se mnogi od vas uvjerili. Vrlo je koristan za jačanje imuniteta i prilično je efikasan u borbi s virusnim infekcijama, piše uspesnazena.com.

Ali, u isto vrijeme, đumbir je poprilično skupo zadovoljstvo.

Da ne trošite novac na njegovu kupovinu, probajte ga uzgojiti na svom prozoru. Tako ćete uživati u uvijek svježim korijenima ovog čudesnog ploda.

300×250 centar text-39

Kako uzgojiti đumbir kod kuće

U kućnim uvjetima đumbir se osjeća vrlo dobro. Bitno je da znate da period vegetacije ove biljke traje 8-10 mjeseci. Korijen đumbira se sadi u veljači – ožujku.

Prije sadnje, korijen treba probuditi. Stavite ga u slabi rastvor vode i hipermangana (permanganat kalija, prodaje se u ljekarni) i ostavite ga tamo nekoliko sati. Poslije toga stavite ga u najlonsku kesu, dok korijen ne dobije oči, kao krumpir.

Nakon toga, podijelite korijen na nekoliko dijelova, svaki od kojih mora imati barem jedan dobro razvijen pupoljak.

Zasadite te dijelove u plitke, ali široke posude za cvijeće napunjene zemljom, humusom i pijeskom u odnosu 1:1:1/2.

300×250 centar text-39

Prvi izdanci trebali bi se pojaviti za 1-2 mjeseca. Kod dobrih uvjeta, izdanci mogu dostići visinu i do jednog metra.

Na jesen, kad izdanci odumru, izvadite korijen, očistite ga od zemlje i čuvajte na suhom mjestu. Jedan dio izvađenih korjenova, možete koristiti za hranu ili liječenje, a drugi dio sačuvati do sljedeće sezone i zasaditi na isti način.

Svjež korijen đumbira čuvajte na donjoj polici svog hladnjaka oko mjesec dana, a osušen (u prahu) oko 4 mjeseca.

uspesnazena.com

SAVJETNICI

ATMA telefonsko savjetovalište

060 600 303

Imate pitanje ili problem koji vas muči? Želite da vas kompetentna osoba sasluša, ohrabri i savjetuje? Došli ste na pravo mjesto!

Naš kvalificiran i iskusan tim stručnjaka iz različitih domena je tu za Vas: psiholozi, iscjelitelji, astrolozi, duhovni mediji, savjetnici uspjeha… NEMA nerješivog problema!

KURKUMIN

ULTRA JAKI KURKUMIN - Demencija, depresija i artritis

Patent za liječenje Alzheimerove bolesti

Učinkovitiji u djelovanju na neurodegenerativne bolesti mozga, gastrointetinalne i dijabetičke tegobe u odnosu na sve druge proizvode od kurkume! Bioraspoloživost i apsorpcija povećani su za 10 puta u odnosu kurkumu i 7 puta u odnosu na standardni kurkumin. Kurkumin BCM-95 jedini ekstrakt kurkume na svjetskom tržištu kojemu je FDA odobrila patent za liječenje Alzheimerove bolesti (US Patent No. 8859020).
Namjena: Alzheimerova bolest, reumatoidni artritis, depresija i stres podrška u liječenju karcinoma, zdravlje jetre, gastritis, dijabetes II
Cijena: 239 kn, Besplatna dostava (Hrv.) - Kupi ovdje

Podudarni sadržaj
PODIJELI
Prethodna objavaSusret Marsa i Venere: Ovo je ključan mjesec – evo zašto!
Slijedeća objavaEee… kada bi naučili slušati sebe… Kakva bi to revolucija bila!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here