Kad ne znaš kojim putem krenuti, samo sjedi i napravi ovo!

0
18231
Foto: Lee Key / unsplash.com

Responsive text-52 horizontal

“Čuvaj se. Svaki put kada, sazrijevajući, budeš htjela promijeniti nešto što je pogrešno u ono što je ispravno, ne zaboravi da prvu revoluciju treba izvesti u sebi samoj, prvu i najvažniju.

Boriti se za jednu ideju, a nemati ideju o sebi, jedna je od najopasnijih stvari koje se mogu dogoditi.

Svaki put kada se osjetiš izgubljenom i zbunjenom, pomisli na drveće i sjeti se kako ono raste. Ne zaboravi da jedno drvo s velikom krošnjom i malim korijenjem iščupa prvi nalet vjetra, dok kroz drvo s mnogo žila i malom krošnjom i sokovi jedva protječu.

Korijenje i krošnja moraju rasti zajedno; moraš biti istovremeno u stvarima i iznad njih, samo tako ćeš moći ponuditi hlad i zaklon, samo tako ćeš se, kad za to dođe vrijeme, okititi cvjetovima i plodovima. (“Tko nije drvo razumio prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa učinio… I shvatit će, kad-tad, da ne zna što je hlad.” )

300×250 centar text-39

I kada se pred tobom otvore mnogi putevi, a ti ne budeš znala kojim da kreneš, nemoj poći bilo kojim, nego sjedi – i pričekaj.

Diši duboko i s povjerenjem u sebe, onako kako si disala onog dana kada si došla na svijet; ne dozvoli da ti nešto odvuče pažnju; čekaj, i dalje čekaj.

Budi mirna, šuti i slušaj svoje srce.

Kad čuješ njegov glas, ustani i idi kuda te ono vodi.”

Autor: Susanna Tamaro – “Pođi tamo kamo te srce vodi”

Responsive text-61
PODIJELI
Prethodna objavaKoja vas scena najviše privlači: Odgovor otkriva 1 poruku i 1 savjet – baš za vas!
Slijedeća objavaNema boljeg recepta za predivan život – od ovog!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here